Afbeelding

Gemeente Berkelland onaangenaam verrast door aanspannen rechtszaak Hans Melchers

Algemeen

RUURLO - De gemeente Berkelland is onaangenaam verrast door het bericht dat Hans Melchers in verband met parkeerproblemen bij kasteel Ruurlo een kort geding wil aanspannen vanwege de parkeerproblemen bij Museum MORE - kasteel Ruurlo. Volgens de persverklaring van de gemeente heeft burgemeester Joost van Oostrum vandaag, donderdag 13 juli, na het bekend worden van dat voornemen, meerdere keren - tevergeefs - geprobeerd om voor overleg in contact te komen met de zaakwaarnemer van Hans Melchers.

De gemeente verklaart verder het te betreuren 'dat de aanloopproblemen van de zeer succesvolle start van het museum niet in goed constructief overleg kunnen worden opgelost'. De gemeente Berkelland wijst verder op wat zij noemt een aantal feiten. Zo wordt er volgens de gemeente - vanwege de drukte - geparkeerd langs de provinciale weg, wat tot levensgevaarlijke situaties zou hebben geleid. Verder noemt de gemeente het inrijverbod op de ventweg, door de provincie als wegbeheerder ingesteld vanwege de veiligheid; een inrijverbod waarmee Museum MORE volgens de gemeente heeft ingestemd.
Het feit dat BOA's (een BOA is een Bijzondere OpsporingsAmbtenaar in dienst van de gemeente, met bevoegdheid om te bekeuren; red.) toezien op naleving van dit inrijverbod, is volgens de gemeente op verzoek van de politie.
Verder verklaart de gemeente dat verkeersveiligheid voor bezoekers en inwoners voorop staat, en dat de gemeente constructief heeft meegedacht over een mogelijke oplossing. Zo zijn ruim dertig parkeerplaatsen op gemeenteterrein aan de Houtwal aangeboden, waarnaar ook met borden wordt verwezen.
De gemeente wil meedenken over meer parkeervoorzieningen, maar vindt het in eerste instantie een verantwoordelijkheid van het museum om voor voldoende parkeerplaatsen te zorgen. Het aantal parkeerplaatsen dat door het museum is aangelegd, is 72. De parkeervoorziening is berekend op de landelijke gangbare normen, meldt de gemeente Berkelland. De prognose van het museum zelf was in eerste instantie 25.000 bezoekers per jaar. Nog geen maand na de opening is al het aantal van 10.000 bezoekers bereikt. "Een groot succes voor het museum, maar tevens geeft dit aan dat zowel het museum als wij hierdoor verrast zijn. De gemeente Berkelland is nog steeds bereid om gezamenlijk en constructief naar een oplossing te zoeken", zo besluit de verklaring, ingezonden namens burgemeester Joost van Oostrum en wethouder verkeer Joke Pot-Klumper.

Uiteraard heeft de redactie van Achterhoek Nieuws een reactie gevraagd op deze verklaring van de gemeente bij Museum MORE. De woordvoerster van het museum kon desgevraagd niet aangeven of de in de gemeentelijke verklaring genoemde feiten juist zijn. Hans Melchers en/of zijn zaakwaarnemer zijn gevraagd om een reactie. Een antwoord van/namens hen is op dit moment nog niet beschikbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant