De deelnemers met prijzen. Foto: PR
De deelnemers met prijzen. Foto: PR

Luuk Harkink uit Haarlo wint Kalveropfokwedstrijd

Algemeen

BORCULO - De jaarlijkse eindkeuring van de Kalveropfokclub Borculo en omstreken vond afgelopen zaterdag plaats. Voorafgaand aan deze eindkeuring werden de kinderen al twee keer onverwachts thuis bezocht en beoordeeld door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaard hebben werden opgeteld bij de score van de eindkeuring. Met name de omgang van het kind met het kalf telt het zwaarst in de beoordeling. Gaandeweg ontstaat er vaak een hechte band tussen het kind en het kalf, dat ze twee maanden intensief verzorgd hebben.

De juryleden, Gerrit Geerdink uit Noordijk en Derk te Brinkhof uit Ruurlo, al jaren het vaste jurykoppel, bezochten de kinderen thuis op een afgesproken tijdstip. De kinderen stonden klaar met hun, netjes getoiletteerde, kalf en vervolgens konden ze de juryleden hun werk van de afgelopen maanden tonen door zo goed mogelijk het parcours af te leggen.
De juryleden waren blij verrast en onder de indruk van het hoge niveau van de deelnemers, zodat er volgens hun ook alleen maar winnaars waren en geen verliezers met onderling kleine verschillen. In totaal deden er negen kinderen met hun kalf mee aan de wedstrijd, waaronder twee meisjes en zeven jongens. De prijsuitreiking was 's avonds bij De Melktap in Geesteren.
De einduitslag van de thuis- en de eindkeuring: 1e prijs Luuk Harkink uit Haarlo met zijn kalf Marlena, 2e prijs Tess Harkink uit Haarlo met haar kalf Wilhelmina 181, 3e prijs Muriƫlle Oonk uit Noordijk met haar kalf Jantje 29

De wisselbeker, voor degene met het hoogst aantal punten van zowel de thuiskeuringen en de eindkeuring, ging dit jaar dus naar de 10-jarige Luuk Harkink uit Haarlo. Vorig jaar zag hij de prijs nog net aan zijn neus voorbij gaan, toen zijn zusje Tess de beste was van allemaal. Tijdens de eindkeuring zelf was er ook prijzen te verdienen voor het beste toilet, deze werd gewonnen door Arno Lutke Willink uit Geesteren met zijn kalf Janine 113 en voor de beste omgang, deze werd eveneens gewonnen door Luuk Harkink.

Muriƫlle Oonk kreeg nog een extra onderscheiding, omdat ze dit jaar voor de vijfde keer mee deed. Haar broer Ramon eindigde als vierde met zijn kalf Ankie 30. Een eervolle vermelding was er voor Bram Dolleman uit Borculo, die als enige niet zelf op een boerderij woont, maar meedeed met een kalfje van de familie Hungerink. De broertjes Koen, Ties en Luuk Koeleman uit Geesteren kregen nog een leuke aanmoedigingsprijs, omdat ze als drietal weinig voor elkaar onder deden, maar net even iets minder punten hadden vergaard als de andere kinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant