'Sevens' doorkruisen Achterhoek. Foto: Peter Vorderman
'Sevens' doorkruisen Achterhoek. Foto: Peter Vorderman

'Sevens' doorkruisen Achterhoek

Algemeen

RUURLO - Met grommende motor maakten dertig sportwagens van de Super Seven Club Nederland zich afgelopen zondagochtend 9 juli op voor een gezelligheidsrit door de Achterhoek. De auto's van uiteenlopende makelij en uitvoeringen zijn allemaal gebaseerd op het fameuze Lotus Seven ontwerp uit de vijftiger jaren. Ruurloër Reinder Boekelman (76) heeft de rit (135 km) georganiseerd, die liep vanaf De Heikamp via onder andere Zelle, Borculo, Erve Kots, Groenlo, Winterswijk, Aalten, Zelhem en eindigde bij De Luifel in Ruurlo.

Door Peter Vorderman

"Het was liefde op het eerste gezicht. De vorm, het karakteristieke motorgeluid, de pit van de auto, zo laag bij de grond zitten, maakt het rijden met zo'n automobiel een geweldige sensatie", vertelt Albert van Vliet (58) uit Voorburg enthousiast. Organisator Boekelman beaamt dit en is ook al sinds 1984 actief met de 'seven', hij heeft er ooit zelf een gebouwd. "De Engelse Lotus 7 is ook als kitcar (bouwpakket) aangeboden en de afgeleide merken hebben dat overgenomen. Mijn vroegere Sylva heb ik zelf gebouwd, maar sinds kort heb ik een fraaie Donkervoort D8.", aldus Boekelman.
De wagens zijn gebouwd om een buizenframe, bestaan voor een deel uit kunststof en wegen ongeveer 600 tot 700 kg. Afhankelijk van de motor, halen ze 100 km/uur in 4 seconden en snelheden tot 240 km/uur. "Hoewel de Lotus 7 is doorontwikkeld tot een formule 2 racewagen, toeren wij doorgaans heel rustig en willen genieten van het rijden en de mooie omgeving", aldus van Vliet. Afhankelijk van de uitvoering kosten de auto's als bouwpakket vanaf ca. 18 duizend euro en 'kant en klare' 30 tot 60 duizend euro.
De rijders en rijdsters uit alle hoeken van Nederland, straalden enthousiasme en passie uit. Enkelen haalden zelfs voor de start nog liefdevol een poetslap over hun 'jongensdroom'. Gerry Boekelman (71), echtgenote van Reinder, deelt dat enthousiasme: "Het is altijd genieten tijdens de mooie tochten die de Seven Club organiseert". Boekelman sluit de gezellige ontvangst af met wat praktische informatie en wenst iedereen een fijne rit: "Geniet ervan en houdt hem heel."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant