De schilderijenveiling leverde een mooi bedrag op. Foto: PR
De schilderijenveiling leverde een mooi bedrag op. Foto: PR

Boekenbeurs Westerbork Scholenproject meer dan geslaagd

Algemeen

RUURLO - Met een grote belangstelling en de totaalopbrengst van ruim 2300 euro is de jaarlijkse boekenbeurs voor het Westerbork Scholenproject meer dan geslaagd. Dit is niet alleen te danken aan de veel verkochte boeken, zelfgemaakte creaties en verloting, maar ook aan de enthousiaste bijdragen aan de schilderijveiling en de belangstelling voor het gastoptreden van Jan van Barneveld.

In aansluiting op de doelstelling van het 'Westerbork Scholenproject' benadrukte ook Van Barneveld op basis van zijn eigen oorlogservaringen: "zo slecht mag het nooit meer worden!" Met oog voor detail en de realistische sfeer biedt zijn boek Kleine jongen in de oorlog - over zijn oorlogsjaren als kleine jongen in Twello en Terwolde - een authentieke kijk op de oorlogsjaren tussen De Veluwe en De IJssel. Tussen de vertellingen door werden door de aanwezigen ook nog enkele exemplaren van het boek gekocht.
Dit jaar zijn er meer boeken verkocht dan vorig jaar en was ook de opbrengst van de kleine markt in de extra tent groter. Speciale aandacht was er ook voor de boeken van de opgestelde 'Rode Caravan' van Vrouwen in de Regio.
Een ander aantrekkelijk gebeuren was de veiling van schilderijen door de Ruurlose 'eerste veilingmeester', Tonnie Hukker. Dit nieuwe onderdeel zorgde tot vijf keer toe voor een levendige en spannende afwisseling van het geheel. Het bestuur van de Stichting Westerbork Scholenproject kijkt met grote tevredenheid terug op deze dag. "Want dankzij al de bijdragen van vrijwilligers, deelnemers en belangstellenden kunnen ook volgend jaar de groepen 7 en 8 van de basisscholen weer deelnemen aan het Westerbork scholenproject", aldus scholenbegeleider Joke Cornelissen van de Stichting.

Boekenbeurs was een groot succes. Foto: PR
Van Barneveld aan het woord. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant