Met tal van top artiesten en zelfs een vuurwerkshow op zaterdagavond, belooft het weer vertrouwd gezellig te worden. Foto: PR
Met tal van top artiesten en zelfs een vuurwerkshow op zaterdagavond, belooft het weer vertrouwd gezellig te worden. Foto: PR

Reurpop 2017: verrassend én vertrouwd

Algemeen

RUURLO – Zoals elk jaar schudt de organisatie van het Ruurlose muziek-, spektakel- en theaterfestival Reurpop haar succesformule flink door elkaar. Zo ook dit jaar. Van een groot Amsterdams Plein tot een houten 'Greyhound'-saloon; het tienjarig jubileum van het festival dat van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni aan de Wiersseweg plaatsvindt zit vol verrassingen. Met tal van topartiesten en zelfs een vuurwerkshow op zaterdagavond, wordt het weer een spektakel. En uiteraard keren vaste elementen als Goedemorgen Reurpop en de Kindermiddag terug.

In de tent van Circus Bongo (die bijna zo groot is als de Balzaal) vind men tijdens Reurpop 2017 maar liefst vijf thema-bars. Men kan zich laten verrassen in de knotsgekke Banana-bar en de opwindende Red Light-room. Moed kan men indrinken in de studentikoze shotjes-bar en vervolgens meezingen in de Japanse Karaoke-toko. Dan is er nog Café Bolle Benny waar men heerlijk rustig een vers getapt pilsje kan drinken en even op adem kan komen. Begint de energie op te raken? Dan kan men een harinkje weg happen bij een authentieke Amsterdamse haringkar. Het overkoepelende thema is het 'Amsterdamse plein' en het binnenplein wordt dan ook daadwerkelijk bestraat en voorzien van de kenmerkende houten terrasstoeltjes.

'Greyhound'-saloon
Ook treft men tijdens het Ruurlose festival een grote houten saloon aan, die gedurende de afgelopen maanden met liefde in elkaar getimmerd is door tal van vrijwilligers. De naam: de Greyhound! Men treft er op vrijdag de Taliband en Slapback Johnny aan, op zaterdag De Bankdirecteuren en op zondag vindt er de Kindermiddag plaats.

Kindermiddag
De kinderen kunnen zich op zondag 11 juni in het Wilde Westen wanen als stoere cowboys en dappere indianen. De Kindermiddag vindt plaats in zowel de nieuwe 'Greyhound'-saloon als de Tipi Wan-tent en wordt mogelijk gemaakt door supermarkt Plus Kogelman. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis entree, evenals opa's en oma's (65+). Voltooi als kind het Wild West freerun-parcours, werp een echte lasso of schiet met een katapult op een volle servieskast. Ook kan men zich laten schminken als cowboy/cowgirl of indiaantje en een van de ballonnenclowns kan een mooie tooi of hoed vouwen. Een steltlopende Lucky Luke zal de beruchte en eveneens steltlopende Daltons proberen te vangen en een kinder-dj draait hits voor de kinderen.

Goedemorgen Reurpop
De zondag wordt dit jaar voor de zesde keer afgetrapt met een ouderwets gezellig koffieconcert. De Bargkapel uit Barchem, de Sleppers uit Ruurlo en Steirische harmonicaspeler Ruud Appelhof uit Winterswijk gaan er 11 juni een bonte ochtend van maken tijdens Goedemorgen Reurpop. De toegang tot het festivalterrein is voor 65-plussers die ochtend en ook de rest van de middag helemaal gratis. De grote tent gaat zondag om 10.30 open en men krijgt vervolgens een kop koffie of thee met wat lekkers aangeboden. Ook wordt tijdens Goedemorgen Reurpop een verloting gehouden.

Vuurwerk
Op zaterdagavond 10 juni wordt Ruurlo opgeschrikt door een professionele vuurwerkshow die mogelijk wordt gemaakt door KlusWijs Ruurlo. De show begint om 23.00 uur en alles wordt afgestoken vanaf de ijsbaan. De spectaculaire show zal men vanaf het terrein dus goed kunnen zien.

Artiesten
De line-up van Reurpop is dit jaar bijzonder divers qua muziekstijlen, dankzij onder andere De Bankdirecteuren, Crystal Dream, Bökkers, Rapha Pico & Friends, Coldplace (Coldplay tributeband), AC/DC UK (AC/DC tributeband), Rats in the Kitchen (UB40 tributeband), Rootsriders, Suzan & Freek, Kraantje Pappie, Vato Gonzalez, La Fuente én The Partysquad.

Kaartverkoop
De kaartverkoop gaat als een speer. De weekendkaarten zijn al uitverkocht en ook de dagkaarten gaan die richting op. Voor de totale programmering en verdere informatie kan men kijken op de website.


www.reurpop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant