Het thema van dit jaar was circus. Foto: PR.
Het thema van dit jaar was circus. Foto: PR.

Gymnastiekkamp DOS met circusvoorstelling

Algemeen

BARCHEM – Het jaarlijkse gymkamp van de gymnastiekvereniging DOS uit Barchem vond afgelopen weekeinde weer plaats. Dit jaar was het kamp voor het eerst één nachtje, de locatie was net als vorige jaar de groepsaccommodatie van de Waltakke in Nettelhorst. Het thema van dit jaar was Circus. Rondom dit thema werden alle spellen gespeeld. Als extraatje was er dit jaar een springkussen aanwezig. Dit was omdat DOS 60 jaar bestaat. De kinderen maakten volop gebruik van het springkussen.

Op zaterdagochtend stroomden de kinderen binnen en werden ze welkom geheten door de jeugdcommissie van DOS. Na het welkomstwoord was het tijd voor de kamerindeling. Nadat alle bedden waren opgemaakt was het tijd voor een warming up, daarna volgde de lunch. De middag stond in het teken van allerlei verschillende spelletjes. De kinderen balanceerde over een heuse Slackline, leerde het lopen op een ton en een diabolo ging ook bij menigeen de lucht in. De jaarlijkse stoelendans mocht natuurlijk niet ontbreken die middag. Als eten was er patat met een snack. er werd ook geoefend voor de circusvoorstelling van zondag. 's Avonds was er een vossenjacht, met een dikke circusdirecteur en andere circusartiesten. De zaterdag werd afgesloten met een film en daarna bleef het nog lang onrustig.
Zondagochtend werd er ochtendgymnastiek gedaan. Iedereen had de kamer al mooi opgeruimd dus kon men snel starten met het spel levend stratego. De zon scheen lekker en daarom was het tijd om de zwemkleren aan te doen en buik te gaan schuiven bij de vijver. Dat was dolle pret. Om half drie begon de circusvoorstelling met acht gevarieerde optredens. Om drie uur kwamen de ouders om gezamenlijk het kamp af te sluiten. Nadat de gevonden voorwerpen waren uitgedeeld werden alle vrijwilligers bedankt voor het kamp. Ook werd er verteld dat dit jaar het DOSkamp voor het laatste was dit jaar. Volgend jaar gaan een aantal sportverenigingen samen een kamp organiseren. De datum voor dit sportkamp is 1,2,3 juni bij het voetbalveld in Barchem. Volgens de jeugdcommissie en de reacties van de kinderen was het kamp super geslaagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant