CC Ruurlo speelt in ene tweeluik tegen of SC Dinxperlo of de Sptinkhanen. Foto: PR.
CC Ruurlo speelt in ene tweeluik tegen of SC Dinxperlo of de Sptinkhanen. Foto: PR.

VV Ruurlo speelt nacompetitie voor promotie naar derde klasse

Algemeen

RUURLO – Het reguliere seizoen 2016-2017 zit erop voor de hoofdmacht van voetbalvereniging Ruurlo in de vierde klasse C van het district Oost van de KNVB. De 'geelzwarten' eindigden achter kampioen AD '69 uit Aalten verdienstelijk als tweede in de eindklassering. Ook eiste VV Ruurlo de derde periode voor zich op. Wat nog volgt zijn twee promotie/degradatiewedstrijden op zondag 28 mei thuis (14.00 uur) tegen SV Dinxperlo of de Sprinkhanen uit Nieuw Dijk en op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) in Dinxperlo of Nieuw Dijk voor promotie naar de derde klasse van de KNVB.

Door Jan Hendriksen en Henk Stegeman

Het seizoen 2016-2017 is tot ieders tevredenheid afgesloten met de behaalde doelstellingen die aan het begin van het seizoen waren gemaakt: eindigen in de top drie en een periode pakken. Het eindresultaat is een fantastische tweede plek met een puntentotaal (56) dat nog niet eerder is behaald door het vlaggenschip van Ruurlo. Natuurlijk waren er aan het begin van het seizoen vraagtekens over de aanstelling van hoofdtrainer Wouter Schouten. Sceptici vroegen zich af of het wel verstandig was om een speler, die het seizoen ervoor nog de aanvoerdersband had gedragen aan te stellen als hoofdverantwoordelijke voor het eerste elftal. Ze hadden het bij het verkeerde eind. De bevlogenheid van Ruurloër Wouter Schouten, zijn inzicht in het spelletje en het omgaan met de jongens gaat hem bijzonder goed af. Sterker nog. Ruurlo heeft een gouden greep gedaan om Schouten de verantwoordelijkheid te geven. Hij had natuurlijk al een goede band met de jongens van de A1 junioren waar hij de afgelopen jaren als trainer ook al aan het roer stond. Dat heeft hij doorgetrokken naar het eerste team. Zoals gezegd is de nacompetitie gehaald en in twee duels tegen de winnaar van Sprinkhanen- Dinxperlo, zal uitgemaakt worden of Ruurlo daadwerkelijk de stap naar boven kan maken.

Prima
Natuurlijk waren er ook minder leuke momenten het afgelopen seizoen. Het niet meer kunnen spelen van nieuwkomer Jelle Kornegoor. De vervelende blessure van Niels Ooyman, Lars Lenselink die op de weg terug leek maar een nieuwe blessure opliep. Leon Hoijtink die in het begin van het seizoen geblesseerd raakte en een groot gedeelte voor de winterstop moest missen. Sander Krabben die zelfs twee keer dit seizoen in de lappenmand belandde, Dennis Pardijs is ook net weer fit na een half jaar herstel. Jeroen Buunk zit op dit moment in de ziekenboeg en heeft langdurig herstel nodig in verband met een afgescheurde kruisband. Zo konden nog een aantal spelers kortstondig niet spelen. Verder het vertrek van Maikel Janssen en Jordi van der Knoop. Toch is het met de inbreng van jonge spelers uit de A- junioren uitstekend opgevangen. Wiebe ter Haar, Mike van den Toorn, Koen en Tom Meutstege, Glenn Dekkers en keeper Luc Kosters hebben bewezen klaar te zijn voor 'het grote werk'. Vlak daarachter nog een aantal spelers die ertegen aan zitten en prima in het schaduwteam (lees tweede elftal) kunnen acteren.

Nacompetitie
De eerste competitiehelft kwam wat moeizaam op stoom. Na de winterstop ging het pas echt goed lopen; geen wedstrijd meer verloren en 23 punten gepakt uit negen duels. Nu dus op naar de nacompetitie. Wat de doelstelling voor volgend seizoen is mocht VV Ruurlo promoveren? De leiding denkt met deze groep dat men voor dezelfde doelstelling kan gaan als afgelopen seizoen. Er zit genoeg potentie in deze groep en ook de jeugd van VV Ruurlo doet van zich spreken. Niet voor niets acteert de jeugd van VV Ruurlo met drie teams volgend jaar op hoofdklasse niveau. Een absoluut unicum in de historie van VV Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant