Chris Klein Goldewijk en Wilco Klein Tiessink 'draaiden' zaterdagavond namens hun geheime zender 'Firma Gek en Onwies'. Foto: Jan Hendriksen.
Chris Klein Goldewijk en Wilco Klein Tiessink 'draaiden' zaterdagavond namens hun geheime zender 'Firma Gek en Onwies'. Foto: Jan Hendriksen.

Vader & Zoon Combi winnaar regionale piratencontest 't Hanenfeest

Algemeen

RUURLO – "Firma Gek en Onwies. Bedankt voor jullie prachtige mooie muziek. De plaatjes vielen bij het publiek goed in de smaak. Een blijf er bij voor vrede en vrijheid. Het is nu onze beurt. Er mag gedanst worden. We gaan ook mooie plaatjes draaien. En wat ook de uitslag van deze contest mag zijn... We worden allemaal blij als we plaatjes mogen en kunnen draaien."

Door Jan Hendriksen

Met deze woorden opende Piratenzender V & Z Combi uit Borculo zaterdagavond hun muzikale inbreng tijdens een heuse Piratencontest tijdens 't Hanenfeest in de feesttent achter café 't Haantje aan de Stapeldijk. Achter piratenzender V & Z Combi gaan vader Johan Stegeman (51) en zijn zoon Mike Stegeman (21) schuil. V & Z Combi was een van de zeven deelnemende piratenzenders aan de contest die door Buurtvereniging De Bruil en Omstreken op touw was gezet. Tot de deelnemers behoorden verder Radio Vulgaris uit Ruurlo, Radio Testarossa uit Zieuwent, LPG uit Halle Heide, Splitveer FM uit Halle, Firma Gek en Onwies uit Ruurlo en Atlantis uit Hengelo (G). Voor aanvang van de contest werd er geloot in welke volgorde de zenders hun kunnen mochten laten horen. Deejay Erik Lievestro van Vulgaris had de ondankbare eer om de contest voor een relatief klein publiek te openen. Om tien uur was het de beurt aan 'Firma Gek en Onwies'. Chris Klein Goldewijk (23) uit Ruurlo en Wilco Klein Tiessink (24) uit Barchem hadden zichtbaar plezier. Er was echter jammer genoeg weinig interactie met het publiek. Maar beiden hielden een goed gevoel aan hun optreden over. Iedere piraat kreeg een half uur 'zendtijd'. De zenders werden door André Bretveld uit Ruurlo en Christian Wormgoor uit Neede beoordeeld op onder meer de aankondiging, uitstraling, platenkeuze (verhouding Engels-, Duits-, Nederlandstalig), professionaliteit en hun performance, sfeer en het gebruik van polka's en/of instrumentale muziek. Beiden waren unaniem van mening dat V & Z Combi de meest complete en beste piraat was. André Bretveld: "Vader en zoon Stegeman hadden de beste en meest aansprekende aan- en afkondiging, de meest gevarieerde muziekkeuze en 'bespeelden' als beste het publiek." Het tweetal ging dan ook met de felbegeerde hoofdprijs, een Grolsch Led koelkast huiswaarts. Piraten trucker Henk Wijngaard die muzikaal de avond afsloot had voor de beste drie zenders nog een gesigneerde singel beschikbaar. Achter winnaar V & Z Combi eindigde LPG als tweede en Radio Vulgaris als derde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant