De kinderen luisteren geboeid naar Joke Pot. Foto: PR
De kinderen luisteren geboeid naar Joke Pot. Foto: PR

Groep 6 HW Heuvelschool leert in gemeentehuis over duurzame energie

Algemeen

BORCULO - De kinderen van de HW Heuvelschool uit Borculo zijn bezig met een milieuproject. In alle klassen wordt er hard gewerkt rond het thema milieu. Er komt van alles aan bod zoals opruimers in de natuur, afval scheiden en duurzame energie.

Groep 6 is in het thema duurzame energie gedoken en dan met name de windenergie. Zij waren erg nieuwsgierig hoe de gemeente Berkelland omgaat met duurzame energie en hebben een afspraak gemaakt met wethouder en portefeuillehouder Joke Pot.
Op donderdag 18 mei werden de kinderen van groep 6 in de raadszaal van het gemeentehuis ontvangen door Joke Pot en Ruben, een ambtenaar van de gemeente die erg veel weet over duurzame energie.
Nadat de kinderen eerst uitleg kregen over de indeling van de raadszaal en hoe een gemeenteraadsvergadering in zijn werk gaat, mochten de kinderen alle vragen stellen die zij zelf bedacht hadden aan wethouder Joke Pot. De kinderen waren erg onder de indruk van de hoeveelheid energie die er opgewekt kan worden door zonnepanelen en eventueel te plaatsen windmolens. Samen met de wethouder hopen de kinderen dat in 2030 heel Berkelland gebruik maakt van duurzame energie. De kinderen weten nu hoe dat in zijn werk gaat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant