Evenals vorig jaar ontvangt burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland wederom delegaties van de deelnemende teams in de Boerangerie van pannenkoekenboerderij De Heikamp .Foto: PR..
Evenals vorig jaar ontvangt burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland wederom delegaties van de deelnemende teams in de Boerangerie van pannenkoekenboerderij De Heikamp .Foto: PR..

Uitgebreid 'raamprogramma' 33ste editie Karel Stegeman Toernooi

Algemeen

RUURLO – Zaterdag 3 juni wordt om 13.00 uur de 33ste editie van het Karel Stegeman Toernooi afgetrapt. Naast een groot aantal interessante wedstrijden tussen een dozijn Europese jeugdteams van het hoogste niveau kent het toernooi van voetbalvereniging Ruurlo op sportpark 't Rikkelder van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni een uitgebreid raamprogramma.

Zoals ieder jaar is er voor de allerkleinsten een speelhoek op het complex 't Rikkelder ingericht, waar de jeugd zich onder toezicht kan vermaken. Ook ontvangt burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland zaterdagmorgen wederom delegaties van de deelnemende teams in de Boerangerie van pannenkoekenboerderij De Heikamp en opent hij op het hoofdveld van sportpark 't Rikkelder van VV Ruurlo aansluitend het toernooi officieel tijdens de openingsceremonie. Tijdens deze ceremonie worden de deelnemers aan het publiek voorgesteld. Daarnaast telt het toernooi volgend drietal nieuwe elementen.

Sven voor Ogen FIFA 17 toernooi
Op zondag 4 juni start om 12.00 uur het eerste Sven voor Ogen FIFA 17 toernooi. Dit open Achterhoeks kampioenschap is opengesteld voor spelers vanaf twaalf jaar. Inmiddels stromen de inschrijvingen vanuit Ruurlo en de wijde omgeving binnen en kunnen er nog slechts een beperkt aantal spelers worden toegelaten. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 mei en, vol is vol. Het toernooi valt onder auspiciën van de Dutch Game Masters. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen en de winnaars, er wordt met tweetallen gespeeld, mogen vervolgens, als ze dit willen, door naar de landelijke finale van Dutch Game Masters in Eindhoven.

KST-magazine
De afgelopen jaren heeft de toernooiorganisatie een KST-krant uitgebracht die huis aan huis in de regio werd verspreid. Dit jaar is daar van afgezien en is gekozen voor een full colour magazine met een kleinere oplage. Dit magazine wordt niet meer huis aan huis verspreid maar is tijdens het toernooi te verkrijgen. Het magazine van 44 pagina's is gevuld met een veelvoud aan leuke verhalen en interviews. Zo is bijvoorbeeld een echtpaar, Duitse speler en Ruurlose dame die elkaar ruim twintig jaar geleden tijdens het KST heeft ontmoet, geïnterviewd en staat er een leuk artikel in over vier jeugdige Ruurlose voettalenten die bij FC Twente of De Graafschap in de jeugdopleiding spelen.

KST ondersteunt NIX18-campagne
Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de achttien jaar geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun achttiende geen alcohol bij zich hebben in het openbaar, bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een station of op een sportcomplex. Indachtig deze regel ziet de VV Ruurlo er tijdens het komende toernooi nauwlettend op toe dat aan jongeren onder de achttien jaar geen alcoholische dranken worden verstrekt. Om dit goed te kunnen bewaken komen de uitgiftepunten rondom de velden te vervallen en zullen vanaf 13.00 uur uitsluitend in de kantine en in een tijdelijke uitbreiding van deze kantine alcoholische dranken te krijgen én te consumeren zijn. Genoemde uitbreiding bestaat uit een afgebakende overkapping aanpalend aan de kantine. Het bedienend personeel wordt nadrukkelijk geïnstrueerd op naleving van deze regel en ter ondersteuning van het personeel zal gewerkt worden met polsbandjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant