Rommelmarkt Barchem

Algemeen

BARCHEM – Ouders en team van de Barchemse Barchschole zijn momenteel weer druk met de voorbereidingen voor de 27ste rommelmarkt die op zaterdag 20 mei plaatsvindt. Ook dit jaar houdt De Barchschole de markt in samenwerking met Speelleergroep 't Onderdeurke. Anders dan andere jaren wordt de rommelmarkt dit jaar niet gehouden op de zaterdag voor Pinksteren, maar op zaterdag 20 mei. Voor deze datum is gekozen omdat Pinksteren dit jaar laat (in juni) valt. De locatie is wel als vanouds, in de hallen van manege Carolina nabij camping De Heksenlaak aan de Zwiepseweg in Barchem.

Er zijn op deze markt ruim 700 kramen te vinden. Bij de organisatie van een dergelijk grote rommelmarkt komt veel kijken. De werkgroep Rommelmarkt bestaande uit een aantal ouders en leerkrachten zijn op 24 november 2016 al voor het eerst bij elkaar gekomen. Met name in de laatste maanden voor de rommelmarkt wordt de inzet van steeds meer vrijwilligers gevraagd. De vrijwilligers verzorgen alles zelf. Van vergunning aanvraag tot de catering. Van het ophalen, sorteren en prijzen van de spullen, tot het opruimen en afvoeren van de overgebleven waar. Vele uren worden geïnvesteerd door het team van de Barchschole, ouders, ouders van oud-leerlingen maar ook Barchemers die de Barchschole een warm hart toe dragen, zetten zich in.

Met de opbrengst van de rommelmarkt kunnen al jaren diverse zaken voor de leerlingen van de Barchschole aangeschaft worden. Is voorgaande jaren veel geld geïnvesteerd in extra materiaal voor de school (lesmateriaal, ondersteunende leermiddelen, het klimrek op het schoolplein). Dit jaar zal in ieder geval met een deel van de opbrengst nieuwe schoolshirts worden aangeschaft. Deze shirts kunnen worden gebruikt bij de jaarlijkse schoolsport activiteiten waar de leerlingen aan mee doen zoals het touwtrektoernooi en natuurlijk de schoolvoetbaltoernooien. Ook gaat er jaarlijks een deel van het geld naar een goed doel. Om de afvoerkosten enigszins te kunnen bekostigen, wordt 2,50 euro entree gevraagd. Parkeren is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant