Ben Brussen overhandigt symbolisch de sleutel aan Henk Tappel. Foto: PR
Ben Brussen overhandigt symbolisch de sleutel aan Henk Tappel. Foto: PR

Henk Tappel volgt Ben Brussen op

Algemeen

Nieuwe algemeen directeur voor Bronkhorst High-Tech

RUURLO – Henk Tappel volgt algemeen directeur Ben Brussen op bij Bronkhorst High-Tech B.V. in Ruurlo. Afgelopen vrijdag nam Brussen, die dit jaar 65 wordt, als directeur officieel afscheid van de zakelijke relaties. Bronkhorst High-Tech is gespecialiseerd in 'low flow fluidics handling technology'. Bij het bedrijf werken meer dan 420 medewerkers, verdeeld over tien landen in Europa, Amerika en Azië.

Brussen blijft nog minimaal een jaar betrokken bij het bedrijf. Hij begon twaalf jaar geleden bij Bronkhorst High-Tech en wist in de laatste tien jaar als directeur de omzet meer dan te verdubbelen. De komende jaren legt hij zich onder meer toe op talentscouting en de ontwikkeling van de 'Bronkhorst Academy': de upgrade van het huidige trainingscentrum tot een geaccrediteerd opleidingsinstituut op het gebied van fluidics handling technology.

Innovatief familiebedrijf
Tappel begon in november bij Bronkhorst High-Tech B.V. en leerde in de afgelopen maanden alle afdelingen kennen. Als directeur van Frencken Europe in Eindhoven (sinds 2006) kende hij Bronkhorst al: beide bedrijven werkten onder meer samen aan een project in high-tech zonnecellenfabricage. Het innovatieve familiebedrijf dat met eigen producten in een wereldwijde markt actief is, spreekt Tappel aan en hij maakt met plezier de overstap van de Brabantse Kempen naar de Achterhoek. "Het is de mooiste streek van Nederland met oude landschappen waar weinig 'ruilverkaveld' is."
Tappel komt uit Assen en studeerde werktuigbouwkunde (specialisatie fijnmechanische techniek) aan de Universiteit Twente. Hij werkte bij Philips (FEI Company), voordat hij in 2006 bij de Frencken Group begon, een toeleverancier in de medische, analytische en halfgeleidermarkten.

Speerpunten
Hij verwacht dat het 'een hele klus is om in de voetsporen' van Ben Brussen te stappen. "Never change a winning team", stelt hij, de succesvolle jaren van Bronkhorst onder het leiderschap van zijn voorganger in ogenschouw nemend. Tappel ziet het als zijn taak o: "Ideeën zodanig mee te geven aan de mensen zodat zij ze zelf naar een hoger plan brengen". Zijn speerpunten richten zich de komende tijd vooral op de sales. "Door de salesmedewerkers meer tools en ondersteuning te geven, hebben zij meer tijd klanten te bezoeken", stelt hij. Dit moet leiden tot regionale expansie, applicatie-expansie en een groei in additionele producten in totaaloplossingen voor bijvoorbeeld doseren en mengen. "Dit is geen regio waar het barst van de zware techneuten. We kijken daarom ook naar intelligente automatisering: hoe kunnen we met dezelfde mensen meer produceren, maar dan zonder dat het werk saai wordt?" Dat laatste vindt hij een belangrijke toevoeging want hij wil dat Bronkhorst een goede werkgever is, iets waar het bedrijf al lang om bekend staat. "Het helpt daarbij dat de producten die Bronkhorst maakt, voor uiteenlopende branches op het gebied van energie, duurzaamheid en medicijnontwikkeling wereldwijd, er werkelijk toe doen".


www.bronkhorst.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant