Dirk Rossel was danig verrast door de Koninklijke onderscheiding. Foto: PR.
Dirk Rossel was danig verrast door de Koninklijke onderscheiding. Foto: PR.

Lintje voor Dirk Rossél

Algemeen

BARCHEM - Op woensdag 26 april ontvingen vijf inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding. Een van hen is Dirk Rossél uit Barchem. Hij is benoemd tot 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau' en voor één inwoner ligt een onderscheiding klaar als 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau'.

Dirk Rossél begon zijn activiteiten in 1962 als vrijwilliger bij en bestuurslid van Wandelsportvereniging DOS Barchem, waar hij zich nog steeds actief voor inzet. De wandelsport is zijn leven, want vanaf 2005 is hij ook lid geworden van de werkgroep Routes en Logistiek van de Stichting Barchemse 4Daagse. Als verkeersbrigadier helpt hij de kinderen van De Barchschole om veilig over te steken. In 2010 werd Dirk Rossél medeoprichter en bestuurslid van Stichting De Barchkerk in het Midden. Hij organiseert onder andere zes keer per jaar culturele evenementen in de kerk. De opbrengst daarvan gaat naar het behoud van het kerkgebouw, het oorlogsmonument en de verzetsbank. Verder collecteert Dirk Rossél voor het Longfonds en voor het Nationaal MS Fonds. Van het MS Fonds is hij ook wijkhoofd. Voor Anke Marjolein is hij vrijwillig chauffeur. Van 1981 tot 1995 heeft de familie Rossél vakantiekinderen opgevangen uit Duitsland en Rusland voor de Stichting Europa Kinderhulp.

De andere lintjes waren voor Jannie Hietbrink-de Vos uit Epse, Ton Hissink uit Lochem, Toos van 't Veld–van Zeijts uit Eefde en Ella Boere-Bossinga uit Gorssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant