De Jappe gaat weer varen. Foto:PR
De Jappe gaat weer varen. Foto:PR

Berkelzomp uit de Zompenloze

Algemeen

Schippers geven graag uitleg tijdens een vaart

BORCULO - De Berkelzomp 'Jappe' heeft de afgelopen winter weer zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad. De Zompenloze is binnen voorzien van een nieuwe verflaag, er is geschrobd en geboend en de schippers staan te popelen om hun gasten te laten genieten van een vaart over de Berkel.

De Berkelschippers gaan 1 april van start. Nieuw dit jaar is de inrichting van de kajuit zoals deze er vroeger uitzag. De schippers laten het graag zien. Men krijgt zo een goed beeld van hoe de schipper vroeger in de kleine ruimte leefde.
Ook nieuw is het arrangement: Natuurwandeling en Berkelvaart. Dit arrangement start bij de ligplaats van de Berkelzomp 'Jappe', de Zompenloze , aan de Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo. Men maakt eerst een vaartocht van een half uur. Dan stapt men aan wal en maakt men onder leiding van een gids van het IVN een wandeling op en in de omgeving van landgoed Beekvliet. Daarna stapt men weer in de Berkelzomp en vaart terug naar de Zompenloze.
Dan is er nog het 'Scholenproject'. Schippers en medewerkers van het Waterschap maken leerlingen wegwijs in de waterhuishouding. Zij kunnen dat in de praktijk ervaren en beleven door proefjes, testen en onderzoek naar wat er leeft in het water. Alle basisscholen in het werkgebied van het Waterschap Rijn en IJssel kunnen zich opgeven voor deelname (groep 7 of 7/8) aan dit attractieve en leerzame project. Voor de scholen zijn er geen kosten aan verbonden. Opgeven kan bij het Watermuseum in Arnhem, tel. 026-3551240.


www.stichtingberkelzomp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant