Zilver voor Jorn Essink. Foto: PR
Zilver voor Jorn Essink. Foto: PR

Zilver voor Jorn Essink op het NK Jeugdbridge

Algemeen

RUURLO - Zondag 19 maart werd in Utrecht het NK Jeugdbridge gehouden. Vanuit Ruurlo deden hier drie jeugdbridgers aan mee. Jorn Essink die sinds een jaar met Gabòr Friesen uit Venray samen speelt, haalde bij de categorie pupillen tot 15 jaar een tweede plaats.

Jorn en Gabòr zijn pas 12 jaar en spelen bijna nooit samen omdat ze te ver uit elkaar wonen. Af en toe samen oefenen op internet en enkele gezamenlijke trainingen in Utrecht leverden toch deze mooie prestatie op.
Verder speelde Tim Floris (18) mee in de categorie aspiranten tot 20 jaar. Hij haalde daar met partner Wisse Huvers (19) uit Leiden een vijfde plaats. Kevin Gotink (23) haalde bij de categorie junioren tot 25 jaar met partner Yordi Schouten (24) uit Leiden een vierde plaats.

Daarnaast was er op deze dag ook het NK Scholen minibridge. Hier spelen de jongste bridgers, allen nog leerlingen van de basisschool, een vereenvoudigde vorm van bridge, namelijk het minibridge. De Kerst Zwartschool uit Ruurlo was hier natuurlijk ook weer één van de deelnemers. In een deelnemersveld van 26 scholen behaalde de Kerst Zwartschool hier een zevende plaats. In dit team speelden: Dirk Banda met Mayren Regelink en Famke Dolphijn met Nienke Groote Haar. Deze kinderen zijn allemaal pas in september begonnen met lessen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant