Voormekaar Ontmoetingsmarkt in Ruurlo

Algemeen

RUURLO - De ontmoetingsmarkt in de bibliotheek van Ruurlo is op vrijdag 24 maart. Bijna dertig organisaties, verenigingen en clubs uit Ruurlo laten dan zien welke activiteiten ze ondernemen en wat ze daarbij aan onderling contact hebben. De bezoekers van de markt zullen verrast zijn over wat er allemaal te doen is in Ruurlo.

De Voormekaar Ontmoetingsmarkt begint om 10.00 uur met een opening door wethouder Marijke van Haaren. Vervolgens kunnen bezoekers en geïnteresseerden 'de markt' op waar allerlei organisaties, verenigingen en clubs uit Ruurlo zich presenteren. De organisaties zijn over de hele bibliotheek verspreid, bij de ingang is een overzicht waar ze allemaal staan. Naast een bezoek aan de ontmoetingsmarkt is het ook mogelijk om op een deur ideeën te delen wat er nog gemist wordt in Ruurlo om prettig te kunnen leven en wonen. Tot 12.30 uur is gelegenheid om de markt te bezoeken, koffie en thee is gratis. De bakkerijen Lievestro en Oude Wesselink zorgen samen met Koffie en Theehuys Tastoe voor wat lekkers.

Samen kun je meer
Het Repair Café, 't Dorpshuis, Old Reurle, Voormekaar Ruurlo en de Bibliotheek Oost-Achterhoek hebben samen het initiatief genomen voor de ontmoetingsmaand. In deze maand organiseren zij allerlei extra activiteiten rond de ontmoeting. De Voormekaar Ontmoetingsmarkt is daar een mooi voorbeeld van. Ruurlo kent veel plekken waar inwoners samenkomen, bijvoorbeeld bij (buurt)verenigingen, clubs, bezoekdiensten en activiteiten. Hier wordt op eigen manier invulling gegeven aan het 'ontmoeten', door bijvoorbeeld een wekelijkse clubavond of een maandelijkse inloop. Het mooie van zulke ontmoetingsmomenten is dat je anderen leert kennen en zo (op den duur) eens iets voor elkaar kunt betekenen. Samen kunnen je immers meer en kom je verder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant