Passieconcert

Algemeen

RUURLO - Het Ruurlo's Kamerkoor geeft, onder leiding van dirigent Gerrit Hoekstra, op zondag 9 april een passieconcert in de Dorpskerk in Ruurlo. Op het programma staat muziek die speciaal gecomponeerd is voor de Stille Week en met name voor Goede Vrijdag. Indringende muziek van bekende componisten waaronder Johann Sebastian Bach, Heinrich Schütz en César Franck.

De laatste zondag voor Pasen luidt de Stille Week in waarin op Goede Vrijdag het lijden en sterven van Christus wordt herdacht. Een dramatische kerkelijke gebeurtenis die zeer tot de verbeelding spreekt van mensen. Iedereen krijgt op de een of andere manier in zijn omgeving te maken met leed, verdriet en de dood van een geliefde. De heftige emoties die zo'n ervaring met zich meebrengt, laten vaak blijvende sporen achter in de levens van mensen. Dit gegeven tekent de Passiemuziek, waardoor mensen zich veelal emotioneel nauw betrokken voelen en troost vinden bij deze klanken. Ook tal van componisten zijn door de eeuwen heen geïnspireerd geraakt door het mysterie van lijden en sterven van Christus.

Het Ruurlo's Kamerkoor zingt meerstemmig een afwisselende selectie koorwerken bestaande uit koralen, motetten en liederen. Muziek die bol staat van de spannende harmonieën en die samen met de tekst getuigt van een grote kleurrijkheid en indringende zeggingskracht.
Organist Louis ten Vregelaar zal het koor hier en daar begeleiden en speelt ter afwisseling solistisch een aantal orgelwerken, die uitstekend passen bij de sfeer van de Passietijd. Het concert begint om 15.30 uur en de Dorpskerk is open vanaf 15.00 uur. De toegang bedraagt tien euro, inclusief een consumptie na afloop van het concert.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant