Voormekaarteams krijgen ruime voldoende

Algemeen

BERKELLAND - De Voormekaarteams krijgen een ruime voldoende voor hun werk. Een 7,1, van de inwoners die met hen te maken hebben gehad. Dat is een van de uitkomsten van de internetpeiling die eind vorig  jaar onder ruim zeshonderd inwoners van Berkelland werd gehouden.

Door Rob Stevens

In de peiling van 2016 kwam de beoordeling niet verder dan een 6,6. De vragen gingen over zorg, welzijn en inkomen. Mensen voelen zich serieus genomen door de medewerker, er word gezamenlijk naar een oplossing gezocht die dan ook nog eens snel wordt gevonden. Ruim 80% van de ondervraagden is bekend met het fenomeen Voormekaarteams. Vooral via de media en de gemeente. Het overgrote deel van de respondenten associeert Voormekaarteams vooral met zorg, welzijn en inkomen en minder als schakel naar vrijwilligerswerk en als ondersteunende factor bij initiatieven vanuit de samenleving. Van de respondenten die niet bekend zijn met deze teams, zou 64% in de toekomst er wel contact mee willen opnemen. Dat blijkt natuurlijk ook de groep die daadwerkelijk meer behoefte heeft aan deze vorm van ondersteuning. Wethouder Marijke van Haaren is niet ontevreden over de score. Van Haaren: "Maar ik ben ervan overtuigd dat we een volgende peiling nog beter scoren, zowel op bekendheid als tevredenheid." 
Op de gemeentelijke website is te lezen dat de Voormekaarteams er zijn voor taken op het gebied van begeleiding van zorgbehoevende mensen (Wet maatschappelijke ondersteuning), jeugdzorg, (passend) onderwijs en de re-integratie en participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook proberen ze bewonersinitiatieven, vrijwilligers en mantelzorgers te ondersteunen waar dit nodig is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant