In alle vroegte gingen zaterdagmorgen de ballen al over de kegelbanen in Barchem voor het jaarlijkse straten- en buurtentoernooi. Foto: Jan Hendriksen.
In alle vroegte gingen zaterdagmorgen de ballen al over de kegelbanen in Barchem voor het jaarlijkse straten- en buurtentoernooi. Foto: Jan Hendriksen.

Zwiepse Toppers winnaar kegeltoernooi in Barchem

Algemeen

Barchem – Zaterdagmorgen 11 februari: Klokslag negen uur. In de kegelkelder van dorpshuis 't Onderschoer rollen de ballen al in alle vroegte over de vier kegelbanen. Het is weer tijd voor het jaarlijkse stratentoernooi van de Kegel Federatie Barchem (KFB). De eerste vier deelnemende teams die aan het tien uur durende marathon toernooi door secretaresse Antje Bretveld en wedstrijdleidster van het toernooi van de KFB zijn opgeroepen zijn: De Wildenborch uit Vorden de Bergweg/Omloop uit Barchem, de Gerrit Sprokkereefstraat uit Ruurlo en Nettelhorst uit Lochem.

Door Jan Hendriksen

Elk team bestaat uit zes personen. De vijf beste resultaten gelden. "Het minst goede resultaat mag weg worden weggestreept. Dit klinkt iets vriendelijker dan het slechtste resultaat. Meedoen en gezelligheid is namelijk het credo van dit toernooi", zo verklaart Antje Bretveld terwijl de eerste briefjes met de scores door een 'schrijver' of 'schrijfster' bij haar ingeleverd worden. De kegelkelder van 't Onderschoer telt vier banen. Elke speler gooit tien ballen op elke baan. Want de 'afloop van de ballen' die kunnen van elkaar verschillen zo leert de ervaring. In totaal nemen zestien teams deel aan het toernooi. Antje Bretveld: "Goed voor in totaal een kleine honderd kegelaars. Dat is ook het maximale. Elke tweeënhalf uur worden vier ploegen opgeroepen. Bij meer deelnemers duurt het toernooi te lang." Als zaterdagavond om zeven uur de laatste ballen over de banen rollen kan het eindklassement worden opgemaakt. Het toernooi wordt evenals vorig jaar overtuigend gewonnen door de Zwiepse Toppers bestaande uit Martin Smallegoor, Dennis Smallegoor, Maarten Nijenhuis, Gerrit Nijenhuis, Henk Holmer en Evert Postel met 1132 punten. Als tweede eindigt het team Wildenborch (Ulrike Gal, Diny Schot, Henk Schot, Derk Wesselink, Henk Meulenbrugge en Roy Bongaarts) met 1069 punten en als derde Bergweg-Omloop (Johan Saaltink, Henk Harkink, Dinand Tiessink, Linda Poliste, Gerrit Arendsen Raedt en Richard Mesland) met 1061 punten. De beste kegelaar was Gerrit Nijenhuis (Zwiepse Toppers) met 271 punten. De beste deelnemer die geen lid is van de KFB is was Wim Schaap (Buurman en Buurman) met 253 punten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant