Afbeelding: PR
Afbeelding: PR

Laatste mogelijkheid aanmelden Atelierroute

Algemeen

BERKELLAND - Tijdens het pinksterweekend 3, 4, 5 juni zetten minimaal 60 Berkellandse kunstenaars van 12.00 tot 17.00 uur enkele dagen de deuren van hun huis of atelier open. Nog tot 15 februari kan men zich aanmelden om opgenomen te worden in de route. Dit jaar is de grootste atelierroute sinds het bestaan van de gemeente Berkelland.

De namen van van de kunstenaars die zich al aangemeld hebben staan op de website die de organiserende Berkellandse kunstkringen daarvoor hebben ingericht: www.kunstkringbart.com/deelnemende-kunstenaars.
De atelierroute biedt aan belangstellenden de gelegenheid om de enorme rijkdom en diversiteit in de beeldende kunst in Berkelland te ontdekken en geeft hen tevens een kijkje in de 'keuken' van de kunstenaar, vaak op heel verrassende locaties. Diverse kunstenaars organiseren tijdens de route ook workshops, optredens of hebben gast-kunstenaars uitgenodigd.
Het is niet de eerste keer dat er in Berkelland een atelierroute wordt gehouden. Voor Kunstkring Ruurlo is het de derde keer dat ze dat doen in en om Ruurlo. Kunstkring BArt organiseerde in 2015 een Berkelland brede kunstroute, maar toen waren het uitsluitend leden van de kunstkring die hun werk op verschillende locaties presenteerden.

Voor deze atelierroute hebben niet alleen de Berkellandse kunstkringen de handen ineengeslagen, maar worden ook alle in Berkelland woonachtige kunstenaars uitgenodigd om mee te doen. Ongeveer de helft van hen heeft ook spontaan toegezegd hun atelier, huis of tuin te zullen openstellen tijdens die atelierdagen.

Kunst- en fietsliefhebbers kunnen een weekend lang genieten van veel cultuur op prachtige locaties waarbij ze zelf kunnen kiezen hoeveel tijd ze eraan willen besteden, welke plaatsen en kunstenaars ze willen bezoeken. Tegen die tijd zullen de locaties en informatie over de kunstenaars bekend worden gemaakt.

Aanmelden kan via de site: www.kunstkringbart.com/atelierroute-berkelland-2017/. Inschrijven kost 25 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant