In totaal werden er op 22 banen gespeeld in sporthal 't Rikkenhage. Foto: Jan Hendriksen.
In totaal werden er op 22 banen gespeeld in sporthal 't Rikkenhage. Foto: Jan Hendriksen.

Bewonderenswaardige precisie van dartspelers

Algemeen

Ruurlo – De afstand van het dartbord tot aan de 'oche' is 237 centimeter. Dit is de afstand gemeten vanaf de voorkant van het dartbord (daar waar de dartpijlen het bord ingaan) tot aan de plek waar de spelers de voet tegen de 'oche' zetten. Het was afgelopen weekeinde dan ook bewonderenswaardig om te zien hoe de dartspelers hun pijlen telkens met enorm veel precisie van deze afstand in de juiste 'vakjes' van het dartbord gooiden om hun partijen telkens uit te mogen gooien.

Door Jan Hendriksen

Sporthal 't Rikkenhage was afgelopen weekeinde het strijdtoneel voor dartspelers uit de regio voor de dertiende editie van het Open Berkelland Dartstoernooi. Zaterdag vond een koppeltoernooi plaats waaraan zestig tweetallen deelnamen. Zondag was het singeltoernooi goed voor 113 deelnemers: 89 mannen, negen vrouwen en vijftien jeugdspelers. Na de voorronden werden de deelnemers op beide dagen in opdracht van de organisatoren door wedstrijdleider Patrick Blansjaar uit Winterswijk opnieuw ingedeeld in een winnaars- en een verliezersronde. Zondag tijdens het singeltoernooi bereikten de broers Erik en Robert Lievestro en Nico Mennink uit Ruurlo niet de winnaarsronde. Het drietal eindigden niet als de nummers een en twee in de poule en werden daarom in de verliezers ronde ingedeeld. Erik, Robert en Nico komen in competitieverband uit voor Dartclub Kasteel die haar onderkomen heeft bij café 't Haantje in Ruurlo. "We spelen met twee teams in de competitie van de IJsseldarts", zo verklaart Erik Lievestro (29). Lievestro nam voor het vierde achtereenvolgende jaar deel aan het toernooi dat voor het eerst plaats had in sporthal 't Rikkenhage.
Nieuwe locatie
Dit jaar had de organisatie gekozen voor een nieuwe locatie. Voorheen vond het toernooi bij Gastronomie De Luifel plaats. Robert Lievestro die evenals zijn broer Erik niet verder kwam dan de verliezersronde waren content met de nieuwe locatie. "De wedstrijden en het toernooi waren ruimer opgezet. En dat is positief", aldus Robert. Zaterdag bereikten beide Ruurlose buurjongens Roy Borkus (22) en Harm Bruil (14) in het koppeltoernooi ook niet de winnaarsronde Ook Jos Hulleman (24) uit Borculo en Kevin Overkamp (32) uit Winterswijk werden na de poulewedstrijden in de verliezers poule ingedeeld. Het koppeltoernooi werd gewonnen door Robin Smees uit Dinxperlo en Dennie Oldekater het Hengelo (O). De winnaars gingen met een geldbedrag van driehonderd euro naar huis. Tweede werden Oscar Bruntink uit Neede en Dion Stapper uit Eibergen en derde Roy Fleer en Bram Flierman uit Lochem. De verliezers ronde werd gewonnen door Maikel Nuchter uit Groenlo en Steve Berben uit Winterswijk. De hoogste uitgooi kwam op naam van Barry Boerboom uit Terborg met 170 punten. Het singeltoernooi werd bij de mannen zondag gewonnen door Yordi Krassenberg uit Zutphen die in de finale Toon te Kamp versloeg. Als derde eindigde Fabian Roosenbrand uit Almelo. De verliezers ronde werd gewonnen door Markus Kollner uit Duitsland. In de jeugdklasse ging Rick Heijdeman uit Neede met de overwinning naar huis gevolgd door Quincy Bruntink uit Neede en Jaimy de Groot uit Neede. In de vrouwenklasse finale versloeg Gerrie Steenbreker uit Vorden Michelle Rouwenhorstuit Ruurlo die tweede werd. Als derde eindigde Nicol Tekampe uit Groenlo. Wilma te Winkel uit Bredevoort werd winnares van de verliezers ronde bij de vrouwen. Het Open Berkelland Dartstoernooi wordt jaarlijks vanaf 2005 door Stichting Berkelland Open Darts georganiseerd in Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant