Aanmelden voor deelname is nog mogelijk. Foto: PR
Aanmelden voor deelname is nog mogelijk. Foto: PR

Aanmeldingen voor de Atelierroute Berkelland nog mogelijk

Algemeen

BERKELLAND - Hebt u enig idee hoeveel kunstenaars er eigenlijk in Berkelland wonen? Er is in heel Berkelland nergens een lijst te vinden die èn volledig èn actueel is. Daar kwamen Kunstkring Ruurlo en Kunstkring B-Art achter toen ze na diverse publicaties de Berkellandse kunstenaars ook persoonlijk een berichtje wilden sturen om hun aandacht te vestigen op de mogelijkheid zich in te schrijven voor de Atelierroute Berkelland die tijdens het Pinksterweekend van 3, 4 en 5 juni 2017 wordt gehouden.

Dankzij en via vele contacten en de sociale media slaagden de beide kunstkringen er toch in om vorige week meer dan 130 kunstenaars te benaderen en hen uit te nodigen toch vooral mee te doen en hun atelier open te stellen, bij een andere Berkellandse kunstenaar onderdak te vinden of nog een andere kunstenaar uit te nodigen. Zowel de oproep via de media als de persoonlijke berichten leverden vele, en uitsluitend positieve, reacties op.
In een week tijd heeft al ongeveer 25% van de 'eigen' kunstenaars zich aangemeld. De lijst toont naast namen van de meer gerenommeerde kunstenaars ook heel wat namen van mensen die doorgaans wat minder op de voorgrond treden, maar die, getuige de toegestuurde of op hun website getoonde foto's van werk dat ze maken, alleszins de belangstelling van anderen verdienen. Een aantal van hen heeft ook al aangegeven dat ze speciaal voor die dagen een (Berkellandse of niet-Berkellandse) collega kunstenaar in hun atelier of werkruimte hebben uitgenodigd.

Expositieruimte
Behalve kunstenaars reageerden ook niet-kunstenaars op de berichtgeving in de kranten en op Facebook en stelden spontaan hun bedrijf ter beschikking ten behoeve van de kunstenaars die zelf niet over een atelier binnen de gemeente beschikken of die hun huis niet geschikt genoeg vinden om er veel kunstminnende bezoekers te ontvangen. Zodoende kunnen de organisatoren van de Atelierroute ook aan kunstenaars die nu mogelijk nog aarzelen een geschikte plaats toewijzen.

Nog niet compleet
Ondanks het feit dat er al wat meer zicht is gekomen in het grote aantal kunstenaars dat de gemeente Berkelland kent weten ze binnen de Kunstkringen Ruurlo en B-Art ook dat de lijst (nog) niet compleet is. De organisatoren van de atelierroute zouden het dan ook prettig vinden als kunstenaars die nog geen uitnodiging hebben ontvangen zichzelf zouden willen melden. Of de namen en contactadressen van hun Berkellandse kunstcollega's zouden willen doorgeven aan: atelierroute@kunstkringbart.com. Aanmelden kan nog tot 15 februari.


www.kunstkringbart.com/atelierroute-berkelland-2017

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant