Belastingservice KBO-PCOB-ANBO

Algemeen

Eibergen/Neede/Borculo/Rietmolen/Beltrum - De Belastingservice ouderenbonden is in 2001 gestart als gratis service voor de leden van de KBO, PCOB en ANBO. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de Belastingdienst die ook de kosten voor haar rekening nam.

De Belastingdienst heeft vanaf 2012 aangegeven dat de subsidie voor deze service binnen een aantal jaren zou eindigen en de bonden het project zelf moesten gaan bekostigen indien zij dit voort wilden zetten. De subsidie is inderdaad ingaande 2017 geëindigd. De gezamenlijke ouderenbonden hebben direct aangegeven wel met deze service voor haar leden te willen doorgaan. Echter, het stoppen van de subsidie heeft helaas wel financiële consequenties voor degenen die er gebruik van willen maken.
Dit alles heeft geresulteerd in het volgende: De gebruiker van de service betaalt een eigen bijdrage van €5,50 per aangifte. Voor een echtpaar betekent dit €11,- (indien beiden aangifte moeten doen). De onkostenvergoeding voor de Belastinginvuller van maximaal 12 euro blijft in stand. De invuller kan zijn onkosten contant incasseren bij de klant. De klant betaalt door middel van een incassoformulier , ingevuld door de invuller en ondertekend door de klant de bijdrage van € 5,50 per aangifte.

Ieder die geen lid is van één van bovengenoemde ouderenbonden kan zich uiteraard melden als lid bij de PCOB-KBO Eibergen/Neede/Borculo/Rietmolen/Beltrum en daarna gebruik maken van deze service.
Men kan zich melden bij: PCOB Eibergen; mw. C. Moolenaar, secretaris, tel: 0545-476296, of via eibergenpcob@gmail.com, KBO-Eibergen; hr. H. Teselink, secretaris, tel: 0545-842721, of via henkteselink@starba.net
PCOB Neede; hr. J. meenink, contactpersoon, 0545 – 293324 ; g.meenink@kickmail.nl, KBO Neede; J.Haverkamp; secretaris, tel 0545-542068, of via w.haverkamp@chello.nl, KBO Rietmolen; mw. M. Bouwman, secretaris, tel: 0545-221382, of via h.bouwman1@kpnplanet.nl, KBO Beltrum; mw. I Abbink, secretaris, tel. 0544-481401, of via theoenineabbink@kpnmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant