De hut werd feestelijk geopend. Foto: PR
De hut werd feestelijk geopend. Foto: PR

Feestelijke opening wilgentenenhut Driesprong

Algemeen

Ruurlo – De leerlingen van de openbare basisschool De Driesprong hebben sinds afgelopen week een heel bijzonder nieuw speelobject: een wilgenteenhut. Maandagmorgen 9 januari werd de 'hut' feestelijk geopend in het bijzijn van alle kinderen, ouders en leerkrachten van de school.

Het onderwijsteam, de medezeggenschapsraad (MR) en de ouderraad (OR) hadden al een tijd lang de wens om het schoolplein op te knappen. Maar zoiets kost geld, veel geld. De kinderen van de school besloten daarom in actie te komen en hielden vorig jaar een sponsorloop rondom de school. Met deze actie werd veel geld ingezameld. Hierdoor konden een flink aantal zaken op het plein worden gerealiseerd. De pleincommissie (bestaande uit een aantal ouders en leerkrachten) hebben zich hard gemaakt voor het realiseren van een heuse wilgentenenhut.

De kinderen van de school hebben onder leiding van Jan Garritsen en Truus Oosterhuis van de Vier Winden (sjamanistische en creatieve activiteiten) uit Ruurlo de wilgenteenhut zelf gebouwd. Een aantal dagdelen zijn zij druk bezig geweest met het vlechten van de wilgentenen. De hut heeft een mooie plek aan de achterzijde van de school gekregen. Naast de hut zijn er onlangs twee grote buizen geplaatst waar de kinderen doorheen kunnen kruipen. De basketbalpaal is verplaatst en heeft een mooie ruime plek aan de zijkant van de school gekregen.

Hulp
De school heeft hulp van vele ouders gehad. Jan Boomkamp en Chiel Tragter (beiden ouder) hebben de deskundige begeleiding van het hele project op zich genomen. Alle ouders hebben zich belangeloos ingezet voor het realiseren van een mooi schoolplein. De school is iedereen hier uiteraard enorm dankbaar voor.

Grote eer
Het nieuwe plein werd feestelijk geopend door de jongste leerling van de school: Joris Toevank. Hij mocht samen met 'meester' Paul Knuivers de mooi versierde wilgentenenhut openen. Dit was natuurlijk voor een grote eer. De kinderen brachten vervolgens een toast uit op de mooie hut en op het nieuwe jaar. De ouders genoten hiervan onder het genot van een kopje koffie met een nieuwjaarsrolletje.

Locatiecoördinator
Paul Knuivers is een nieuw gezicht op De Driesprong. Hij is sinds het begin van dit schooljaar locatiecoördinator van de school. Paul Knuivers is één dag in de week (dinsdag) ambulant om zijn taak als locatiecoördinator uit te voeren. Op woensdag tot en met vrijdag geeft hij les aan groep zeven/acht. De Driesprong heeft inmiddels onder zijn leiding een aantal nieuwe zaken ingevoerd. Zo is 'eigenaarschap' het startpunt van de school geworden. De school heeft de keuze gemaakt om dit gefarceerd in te voeren. Het team vindt het belangrijk dat de kinderen zelf, op eigen niveau verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen leerproces.

Eigenaarschap wordt binnen de groepen bewerkstelligd middels gesprekken met leerlingen. Kinderen weten aan welke doelen zij werken (groeps- en individuele doelen) en hoe zij die doelen gaan realiseren. De individuele doelen staan in de doelenmap en de groepsdoelen hangen aan de doelenmuur. De kinderen worden gestimuleerd en geleerd om te evalueren en te reflecteren op de gestelde doelen.

Het onderwijsteam is blij met deze nieuwe ontwikkelingen en blijft zich ook de aankomende jaren vernieuwen.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant