De poster van de Atelierroute. Foto: PR
De poster van de Atelierroute. Foto: PR

Twee Kunstkringen, één Atelierroute

Algemeen

BERKELLAND - Voor de eerste keer in de geschiedenis hebben kunstkringen uit de oorspronkelijke kernen waaruit Berkelland is ontstaan besloten om bij een aantal activiteiten gezamenlijk naar buiten te treden. De eerste activiteit die (onder het toeziend oog van Stichting Berkelland Cultuur) wordt opgezet is de Atelierroute 2017, waarbij op dit moment met name Kunstkring Ruurlo en Kunstkring B-Art (de korte naam voor Berkelland Art) er samen hun schouders onder zetten.

Kunstkring Ruurlo heeft al vaker (steeds in het Pinksterweekend) met succes een atelierroute georganiseerd in en om Ruurlo; Kunstkring B-Art heeft dat in 2015 tijdens haar jubileumjaar in verschillende locaties verspreid over Berkelland gedaan, maar toen waren het uitsluitend de eigen leden die konden deelnemen aan de kunstroute. Dat gaat nu veranderen.

Alle kunstenaars
Voor 2017 is het de bedoeling dat zoveel mogelijk - liefst alle - kunstenaars, beroeps- en amateurs, die wonen en/of hun atelier hebben in Berkelland in het komende Pinksterweekend (3, 4 en 5 juni) de deuren van hun atelier openen voor belangstellende bezoekers. Het is dus niet nodig om lid te zijn van een van de Berkellandse kunstkringen om mee te mogen doen. Kunstenaars die zelf geen eigen atelier hebben of die dat niet geschikt vinden om bezoekers te ontvangen, maar die wel graag mee zouden willen doen, kunnen dat aangeven. De expositie- of routecommissies van de beide organiserende kunstkringen zullen ervoor zorgen dat er voldoende expositieruimte voor hen beschikbaar zal zijn.

Sommige Berkellandse kunstenaars hebben al aangegeven dat ze tijdens de Atelierroute graag hun atelier zouden willen delen met een andere kunstenaar. Die hoeft dan niet noodzakelijk uit Berkelland te komen maar die zou wel een mooie aanvulling kunnen vormen op het brede aanbod dat Berkelland ook nu al heeft. De organisatie streeft ernaar om zoveel mogelijk disciplines in zo groot mogelijke verscheidenheid binnen die Berkellandse Atelierroute bij elkaar te brengen. Want één vereiste is in ieder geval dat de atelieradressen van de Atelierroute allemaal gelegen zijn binnen de grenzen van Berkelland.

Meedoen
Om praktische redenen hebben de beide kunstkringen besloten om alles via één contactadres te laten lopen. Kunstkring B-Art maakt daarvoor een apart gedeelte vrij op de website. Daar staan ook alle deelnamevoorwaarden en de link naar het aanmeldingsformulier.
Door dat aanmeldingsformulier volledig in te vullen en te voorzien van enkele foto's (of van de URL van de eigen website) komen de gegevens terecht bij het contactadres van de beide kunstkringen. Eventueel kan men ook een papieren aanmeldingsformulier aanvragen via e-mail (atelierroute@kunstkringbart.com) of per gewone post: Atelierroute 2017, Burgemeester Wilhelmweg 1, 7151AA, Eibergen. Het inschrijfgeld is 25,- euro per deelnemer. Na ontvangst van het inschrijfgeld wordt de deelname bevestigd. Aanmelden kan tot 15 februari.
Er wordt in ieder geval gezorgd voor de benodigde affiches, flyers, een atelierroutegids en herkenningstekens bij de deelnemende adressen.

Voor vragen kan men terecht bij atelierroute@kunstkringbart.com.


www.kunstkringbart.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant