In Barchem wordt het biljartkampioenschap op vier tafels  gespeeld bij In de Groene Jager. Foto: Jan Hendriksen
In Barchem wordt het biljartkampioenschap op vier tafels gespeeld bij In de Groene Jager. Foto: Jan Hendriksen

Biljartkampioenschappen pk's in Ruurlo en Barchem naderen finales

Algemeen

Ruurlo/Barchem – In zowel Ruurlo als Barchem wordt er momenteel volop gebiljart. In beide dorpen vinden in de slotmaand van het jaar inmiddels de traditionele persoonlijke biljartkampioenschappen plaats. In Ruurlo voor het derde achtereenvolgende jaar met 63 deelnemers. Barchem is inmiddels aan zijn tiende editie toe met dit jaar 96 deelnemers. In de komende dagen (Ruurlo) en week (Barchem) vinden de finalewedstrijden plaats.

Door Jan Hendriksen

In Ruurlo ging het toernooi op maandag 28 november van start op vier verschillende speellocaties: De Keizerskroon, De Naober, De Tapperij en 't Haantje. In de eerste en tweede week van december werden de voorronden gespeeld. De deelnemers werden over negen poules van zeven spelers verdeeld. Van elke poule plaatsten zich de drie besten en de drie beste nummers vier van alle poules voor de tussenronde die deze dagen wordt gespeeld. De winnaars van 2014 en 2015 zitten beiden nog in het toernooi al ging het voor zowel Johan Rouwenhorst (2014) als Herman Florijn (2015) in de voorronde erg moeizaam. Zij plaatsten zich als nummer drie en vier. Ook werden enkele favorieten zoals Theo Kasteel en Jan Lusink, die vorig jaar nog in de finale stonden, in de voorronden uitgeschakeld. Op dit moment kunnen we nog geen finalisten bekendmaken maar enkele van de favorieten na de eerste ronde zijn Appie Wezinkhof, Jan Ras, Wim van Tuijl en Gertie Coerman. Ook Ben Bramer die voor de derde keer in de finale staat doet nog volop mee. Gisteren en vandaag worden de laatste wedstrijden in de tussenronde gespeeld. Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 december worden de finales bij café De Tapperij op drie tafels gespeeld. Op donderdag en vrijdag beginnen de finalepartijen om 19.00 en zaterdag om 10.00 uur. Alle spelers spelen dan tegen elkaar en zaterdag rond 15.00 uur wordt dan de echte finalewedstrijd gespeeld en wordt duidelijk wie de eventuele opvolger gaat worden van Herman Florijn.

Verheugd
Toernooileider Frits Berendsen is erg verheugd over het feit dat men dit jaar zeven spelers meer heeft kunnen inschrijven dan vorig jaar maar vooral omdat hieronder ook veel jongere spelers zijn. Ook mochten de organisatoren dit jaar enkele oud-Ruurloërs begroeten: André ten Have (café Mentink) en Arjan Daalwijk. Beiden zijn echter in de voorronde uitgeschakeld.

Barchem
In Barchem is het toernooi maandag 6 december op vier biljarts bij In de Groene Jager van start gegaan. Tot en met vrijdag 23 december vinden de poulewedstrijden plaats. De 84 deelnemers in het (hoofd)toernooi zijn verdeeld over twaalf poules van zeven deelnemers. Twee poules van zes bestaan uit jeugdspelers (tot 23 jaar) en vrouwen. De beste nummers een en twee uit elke poule aangevuld met de beste nummers drie plaatsen zich voor de halve finales.

Demonstratie
De halve finales vinden op woensdag 28 en donderdag 29 december plaats, vanaf 19.00 uur. De halve finalisten (30) spelen verdeeld over beide avonden in zes poules van vijf spelers. De zes poulewinnaars plaatsen zich uiteindelijk voor de finale die vrijdag 30 december wordt gespeeld (aanvang 18.30 uur). Op vrijdag 30 december vinden tevens de finalewedstrijden van de jeugd- en vrouwenklasse plaats. In het kader van het tweede lustrum speelde de bekende tweevoudig Nederlands kampioen kunststoten Martin van Rhee uit Groenlo een demonstratiewedstrijd.


Schouten nog twee jaar bij vv Ruurlo

Ruurlo - Voetbalvereniging Ruurlo heeft het contract met Wouter Schouten (34) als hoofdtrainer van de VV Ruurlo verlengd tot en met het seizoen 2018 – 2019. De Technische Commissie en het elftal heeft veel vertrouwen in Wouter Schouten en willen dat ook laten blijken door een tweejarig contract met hem af te sluiten. "Wouter Schouten heeft het afgelopen half jaar laten zien dat hij in staat is van ons jonge en talentvolle elftal voetballers een echt team te maken. Wij zijn blij dat ook Wouter bereid is voor een langere periode zijn energie in dit elftal te steken", aldus Henry Meutstege van de Technische Commissie van VV Ruurlo. Tot vorig seizoen maakte Schouten als speler nog deel uit van de selectie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant