De Sint arriveert per shovel bij De Driesprong. Foto: PR
De Sint arriveert per shovel bij De Driesprong. Foto: PR

Bijzondere aankomst Sint bij De Driesprong

Algemeen

RUURLO - Vanuit het zandpad van familie Kasteel kwam dit jaar Sinterklaas, vergezeld door zijn pieten, op een heuse shovel richting school gereden.

Na een kort welkom buiten, ging Sinterklaas gauw naar binnen om daar eerst met de allerjongsten uit de buurt in het koffiecafé 'De Zoete Inval' een praatje te maken. Belangstellenden waren uitgenodigd om Sinterklaas te ontmoeten. Met een snoepzakje en een glimlach op hun gezicht gingen de peuters daarna huiswaarts en kon het feest voor de kinderen op school beginnen.
Sinterklaas bezocht met zijn pieten alle groepen. Als eerste bezocht Sinterklaas de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. Hier bekeek hij de prachtige surprises die de kinderen voor elkaar hadden gemaakt. Het langst bleef hij in de onderbouw. Sinterklaas moest aan de kinderen uitleggen waarom er dit jaar weer een stout pietje was die een behoorlijke rommel had gemaakt op school. Gelukkig vonden de kinderen het niet erg, want de rommelpiet had als traktatie voor alle kinderen een speculaaspop achtergelaten. Sinterklaas werd getrakteerd op diverse liedjes en dansjes, speciaal ingestudeerd door de kinderen van groep 1 tot en met 4, ter gelegenheid van zijn verjaardag. De pieten hebben de school onveilig gemaakt door flink te strooien met pepernoten. Na afloop brachten Sinterklaas en zijn pieten een bezoekje aan zorgboerderij 'Klein Arfman'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant