Foto: PR.
Foto: PR.

Reurlse Winterdag en -Winterplein

Algemeen

RUURLO – In Ruurlo wordt zondag 11 december weer een Reurlse Winterdag gehouden. Vanaf 13.00 uur zijn er tal van leuke en interessante activiteiten te zien en vooral te beleven.

Bij binnenkomst vanaf het Julianaplein vinden bezoekers De Sleppers en wordt er bierbostelbrood gebakken in een takkenbossenoven. Erg mooi om te zien en heerlijk om te proeven. Alain Schepers, biersommelier uit Ruurlo, vertelt alles over bieren en bierbrouwen. Men kan de kennis over bier testen en verschillende bieren ontdekken. De Ruurlose kunstenares Hilda Haselberg schildert portretten. Voor kinderen is er een sleebaan en een rendiersimulator waar men op kan zitten. Het mannenkoor Leedvermaak uit Eibergen onder leiding van dirigent Ary Klein Gunnewiek zorgt voor de muzikale noot. Bij de Dorpskerk presenteert Scouting Ruurlo zich in een bushcraft-sfeer op het Winterplein. Er is een kampvuur waar stokbrood gebakken kan worden. Met een GPS kunnen jongens en meisjes een route lopen door het dorp. Kinderen kunnen een vogelhuisje in elkaar zetten en versieren, vetbolletjes maken, paracord-armbandjes knopen en haarklipjes maken. Men kan ook een vuurtje stoken met Firesticks en een wandelstok maken en versieren. Om het kampvuur speelt Casper gitaar en zingt erbij, als men wil kan men meezingen. De Dorpskerk is geopend, er is muziek en om 13.30 en 14.30 uur is er een verhalenverteller. Ook kan men een kerstwens opschrijven en in een boom hangen. Tijdens de kerstviering zal er aandacht aan worden geschonken. Natuurorganisatie IVN -NMA heeft een informatiestand waarbij men de natuur kan beleven met de zintuigen.

Modeshow
In de Dorpsstraat wordt een modeshow gehouden en op het Kerkplein treedt het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder op. Voor de inwendige mens worden er glühwein, oliebollen en erwtensoep geserveerd. En natuurlijk ontbreekt de warme chocomelk niet. Op het Winterplein is een demonstratie van de winterbarbecue. En natuurlijk zijn de winkels geopend. En verschillende ondernemers presenteren zich bij diverse collega's binnen. Overal wordt men gastvrij onthaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant