Leerlingen maken filmpjes over wat er allemaal gebeurt bij het maken van een webshop. Foto: PR
Leerlingen maken filmpjes over wat er allemaal gebeurt bij het maken van een webshop. Foto: PR

Webshopteam Keikamp zet zich in voor blinde en slechtziende kinderen

Algemeen

GEESTEREN - Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Keikamp uit Geesteren zijn weer begonnen met hun webwinkel. Dit jaar heeft de klas als goed doel gekozen om in juni zelf een leuke middag te gaan organiseren voor blinde en slechtziende kinderen met als afsluiting een gezamenlijke disco.

Op 9 december gaat de vernieuwde webwinkel online. De leerlingen zijn iedere vrijdag druk bezig om leuke dingen te maken voor de Kerst. Verder hebben ze een idee om Playmobiel, Duplo en Lego door te gaan verkopen. En via bedrijven uit de buurt hebben ze mooie spullen voor de verkoop ingekocht.

Groep 8 vormt een eigen webshopteam. Zo is er een directeur, een tekstschrijver en een webmaster. Er zijn ook fotografen, online-marketeers, inkopers, event-managers en productiemedewerkers. Leerlingen uit groep 7 zijn de stagiaires die volgend schooljaar de regie van de webwinkel overnemen.

De klas wil met het verdiende geld graag iets doen voor andere kinderen. Zo ontstond het idee om een leuke gezellige middag te organiseren voor blinde en slechtziende kinderen. Want hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Hoe is dan je schooldag? En kan je dan eigenlijk wel op internet of gamen of iets kopen in een webwinkel? "Daar zijn we nieuwsgierig naar", zegt Sjoukje Jansen die zelf tekstschrijver is in het webshopteam. "Als de kinderen bij ons zijn, willen we graag veel van hen leren. Maar ook gaan we plezier maken door samen iets te doen met muziek en lekker dansen in de disco. We hebben al veel ideeën", zegt een enthousiaste Sjoukje.

Bij deze is er ook een oproep voor blinde of slechtziende kinderen uit de buurt van Berkelland. Zij zijn ook van harte welkom op deze gezellige dag en kunnen zich aanmelden bij obs De Keikamplochem blinden in Geesteren, 0545-481585 of directie@keikamp.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant