Regels vastgesteld voor naamgeving

Algemeen

BERKELLAND -Het college heeft nadere regels vastgesteld om het mogelijk te maken dat objecten, zoals bijvoorbeeld bruggen, in de openbare ruimte een persoonsnaam krijgen. De nadere regels zijn een aanvulling op de Verordening naamgeving en nummering (adressen) 2010, waarbij straatnaamgeving geregeld is. Inwoners, verenigingen en instellingen kunnen een voordracht doen en een aanvraag indienen bij de gemeente.

De nadere regels zijn gemaakt omdat er een aanvraag is om een object in het openbaar gebied de naam te geven van een persoon.

De volgende criteria gelden voor de toekenning van een persoonsnaam: het te benoemen object moet in de openbare ruimte liggen, nog geen naam hebben en het college moet het bevoegde orgaan zijn; een aanvrager moet voldoende maatschappelijke verdiensten van de aspirant- naamgever aangeven; de relatie tussen het te benoemen object en de aspirant-naamgever; de mening van de directe familieleden van de aspirant-naamgever.
Een antecedentenonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Een besluit van het college tot toekenning van een naam aan een object wordt gepubliceerd. Belanghebbenden krijgen de gelegenheid om binnen twee weken na publicatie een zienswijze naar voren te brengen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant