Hannie Siebers, Marjan te Molder en Ruud van der Linden. Foto: PR
Hannie Siebers, Marjan te Molder en Ruud van der Linden. Foto: PR

KBOV onderscheidingen voor Borculose bestuurders

Algemeen

Borculo - In de bomvolle feestzaal van café Peters in Borculo zijn vrijdagavond twee belangrijke onderscheidingen uitgereikt. De zaal is tot de laatste stoel bezet als voorzitter Wicher Soek van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen Borculo zijn collega's Hannie Siebers en Marjan te Molder naar voren roept. Het is vervolgens de eer aan Ruud van der Linden om, als bestuurslid van de bond, de twee te onderscheiden.

Door Kyra Broshuis

Wij staan achter het huis van Oranje
"Het is een voorrecht om voor een feest als dit een uitnodiging te krijgen. Er zijn zo'n duizend Oranjeverenigingen actief in Nederland en het aantal vrijwilligers is vanzelfsprekend vele malen groter. Gelukkig wonen we niet in de Verenigde Staten waar men elke vier of acht jaar een nieuwe president moet kiezen. Wij zijn blij met de monarchie en de daarbij behorende continuïteit. Wij staan achter het Huis van Oranje. Ik vind het dan ook een grote eer dat vandaag twee mensen uit het bestuur in het zonnetje mag zetten omdat ze geruime tijd hebben bijgedragen aan de organisatie. Zij nemen vandaag afscheid maar niet zonder dat wij daar een speciaal afscheid van maken.", zo vertelt Van der Linden.

Hannie Siebers diende verschillende commissies
Over mevrouw Hannie Siebers zegt hij vervolgens dat ze sinds 1 januari 1990 lid is van het bestuur en in verschillende commissies heeft gezeten. "Zo was ze actief bij de postbezorging, de verkoop van fietsroutes en de verkoop van muntjes op Koningsdag en het Septemberfeest. Hannie, jouw inzet is ook bij de bond niet onopgemerkt gebleven. Vandaar dat ik je de erespeld én de bijbehorende oorkonde van de KBOV wil overhandigen als dank voor al je inzet." Het opspelden gaat helaas niet zo soepel in verband met het leren jasje. "Daarom krijg je het nu in een doosje mee."

Rekening klopt altijd bij Marjan te Molder
Ook voor penningsmeester Marjan te Molder is er de erespeld, de bronzen legpenning en de bijbehorende oorkonde. Te Molder wordt geroemd over zijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel als het om de financiën gaat. "Je hebt een heel goed overzicht. De rekening aan het eind van het boekjaar klopt áltijd. Je hebt je met hart en ziel ingezet, en dat is sinds 1 januari 1998. Vanuit je financiële achtergrond was het voor jou misschien niet altijd zo moeilijk maar het moest allemaal wel gebeuren. Ik heb begrepen dat je je opvolger al uitvoerig instrueerde over de te verrichten werkzaamheden. Het blijft dus goed gaan met de financiën bij jullie vereniging." Na het uitreiking van de onderscheiding werd gestart met de prijsuitreiking van het Borculose Septemberfeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant