Inwoner Ruurlo wint ereplaats Feyenoord- Roda JC bij VriendenLoterij

Algemeen

RUURLO – Esmeralda Lusink uit Ruurlo zag afgelopen zondag de wedstrijd Feyenoord- Roda JC in De Kuip in Rotterdam van wel heel dichtbij. Esmeralda won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats in een speciale VIP dug-out direct aan het veld. Samen met haar zoon Wiebe, haar zwager en buurman zag Esmeralda hoe Feyenoord met 5-0 won van Roda JC.

VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Feyenoord is de meest gesteunde jeugdopleiding van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van bijna 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij 3,8 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Michiel Verboven, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie geven wij kinderen bewust een steuntje in de rug, zodat ze een goede basis hebben voor de toekomst mochten ze het betaalde voetbal niet halen. Daarnaast stimuleren we de Eredivisieclubs om met deze bijdrage maatschappelijke activiteiten te organiseren in wijken en op scholen in de buurt. De voetballers van de Eredivisie hebben een voorbeeldfunctie voor de (lokale) jeugd. Initiatieven die actief gebruikmaken van deze voorbeeldfunctie juichen wij van harte toe."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant