Jan en Annie. Foto: Peter Vorderman
Jan en Annie. Foto: Peter Vorderman

Jan en Annie vieren diamanten huwelijk

Algemeen

BORCULO - Burgemeester Joost van Oostrum feliciteerde op 26 september het echtpaar Jan (88) en Annie (86) de Beus-van de Kant uit Borculo vast persoonlijk met hun diamanten huwelijksjubileum van 27 september. Naar goede traditie deed de burgervader dat met een bezoek aan huis, met een fraaie ruiker van de gemeente.

Door Peter Vorderman

Dinsdag 27 september zijn de heer en mevrouw de Beus-van de Kant 60 jaar getrouwd. Zij zijn beiden geboren en getogen in Apeldoorn. Jan was daar werkzaam als machinebankwerker bij de firma Klein Bussink, die actief was in molenbouw, maar inmiddels niet meer bestaat. In 1966 werd het bedrijf verplaatst naar Borculo en Jan en Annie verhuisden mee. Jan vertelt: "Voor ons was het een grote stap vooruit, want in de toenmalige tijden heerste er nog volop woningnood. In Apeldoorn leefden we op een woonboot, met slechte voorzieningen, terwijl we in Borculo een heel woonhuis met alles erop en eraan ter beschikking kregen. Toch was het een noodgedwongen stap en in Borculo hebben we nooit helemaal kunnen wennen." Annie beaamt dit: "In het begin wilde ik wel op mijn knieën terug naar Apeldoorn, ik kom uit een groot gezin van 8 kinderen en al mijn familie woont daar."

Eerste ontmoeting
Over hun eerste ontmoeting vertelt Annie: "Na terugkeer van Jan uit Indonesië, werd hij ook lid van onze wandelvereniging in Apeldoorn. We zijn elkaar daar in 1952 bijna letterlijk tegen het lijf gelopen. Daarna is onze vriendschap gegroeid en in 1956 zijn we getrouwd." "Als dienstplichtig militair (Huzaren van Boreel) ben ik uitgezonden geweest naar Indonesië (Midden-Java), in verband met de Nederlandse de politionele acties aldaar, in de periode 1948-1952", legt Jan uit.

Huwelijksrecept
Gevraagd naar het recept voor een goed en langdurig huwelijk vertelt Jan met een knipoog: "Netjes blijven en gewoon doorgaan met eten."
"We hebben een heel normaal huwelijk gehad, zoals iedereen uiteraard met de nodige ups en downs", aldus Annie."

Jan en Annie genieten momenteel een rustige oude dag aan de Coeverdenstraat in Borculo. Het echtpaar heeft drie zonen en 9 kleinkinderen, die verspreid over Nederland wonen. Het diamanten huwelijksjubileum wordt gevierd met een diner met kinderen, kleinkinderen en familie in een gezellig restaurant in Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant