Keurmeester Ronnie Siemes uit Silvolde beoordeeld een van de hoenders. Sandra Smit uit Borculo noteert de 'rapportcijfers'. Foto: Jan Hendriksen.
Keurmeester Ronnie Siemes uit Silvolde beoordeeld een van de hoenders. Sandra Smit uit Borculo noteert de 'rapportcijfers'. Foto: Jan Hendriksen.

Kleindierenverenigingen versterken elkaar tijdens Jonge dierendag

Algemeen

Ruurlo – "Gezamenlijk versterken we elkaar. En daarom organiseren we vandaag voor het eerst gezamenlijk deze jonge dierendag." Dinant Rohaan is zaterdagmorgen als 'schrijver' actief tijdens de jonge dierendag die in een loods van de familie Wassink aan de Wiersseweg plaatsvindt. Tot vorig jaar organiseerden de Berkellandse kleindierenverenigingen NPV- Neede, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo jaarlijks een gezamenlijke jonge dierendag. Dat zelfde deed kleindierenvereniging Oost-Achterhoek dat sinds eind 2013 wordt gevormd door voormalige kleindierenverenigingen Nut en Sport Eibergen en GPKV Groenlo.

Door Jan Hendriksen

"De jonge dierendag is het begin van het tentoonstellingsseizoen die loopt van oktober tot en met januari", aldus voorzitter Dinant Rohaan van de NPV-Neede. De fokkers komen bij elkaar om de dieren die dit jaar geboren zijn aan elkaar te tonen en door erkende keurmeesters te laten beoordelen of ze aan de specifieke raseisen voldoen. Elk dier werd door de keurmeester in de handen genomen en er wordt bekeken of ze een goede conditie hebben en mooi op de poten staan. Voor de kippen wordt ook gekeken of ze een mooie kam en een goed kleurpatroon hebben. Bij de konijnen wordt daarnaast gekeken naar de lengte van de oren en de pels." De winnaars van de jonge dierendag waren: Hoenders: Toon van der Laak uit Gelselaar met een Welsumer; Dwerghoenders: Jan Krooshof uit Neede met een Hollandse kriel; Konijnen: Lammert Blikman uit Ruurlo met een Wener wit; Duiven: Henk Mengerink uit Neede met een Pauwstaart. Jeugd: Serama: Kevin Smit uit Eibergen met een Serama: Dwerghoenders: Rinkje den Boer uit Eibergen met een Barnevelder kriel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant