Fotowedstrijd bij Lebbenbrugge. Foto: Ben Tragter
Fotowedstrijd bij Lebbenbrugge. Foto: Ben Tragter

Fotowedstrijd op Open Monumentendag bij Lebbenbrugge

Algemeen

BORCULO - Op zaterdag 10 september is het weer Open Monumentendag rondom en in het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo.

Het thema is dit jaar 'Ikonen en Symbolen'. Er is een fotowedstrijd voor iedereen die een digitale foto kan maken. De deelnemers wordt gevraagd een foto te maken van dat wat zijzelf als een icoon beschouwen. Per deelnemer mogen maximaal drie foto's worden ingeleverd die worden beoordeeld door een jury bestaande uit Gerrit Hazewinkel, Jos Korenromp en Ben Tragter. De makers van de beste drie krijgen een prijs. De winnaar krijgt een jaarabonnement op het tijdschrift Naober, aangeboden door Naober.

Plaats: De schuur bij het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo. Voor kinderen zijn er ouderwetse kinderspelen en er zijn boekjes verkrijgbaar met een speurtocht door het museum, waarbij een puzzel moet worden opgelost.

Verder is er in De Lebbenbrugge tot en met oktober een tentoonstelling over de Borculose iconen, de streekschrijvers te zien. In de videohoek draaien (op verzoek en als de video beschikbaar is) diverse regionale films.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant