Boegsprietlopen. Foto: PR
Boegsprietlopen. Foto: PR

Borculo in afwachting van Septemberfeest

Algemeen

BORCULO - Het is een lange zomer voor de inwoners van Borculo. Traditiegetrouw is hun volksfeest één van de laatsten in de regio. Na de recordhitte van de afgelopen dagen is het te hopen dat het iets minder warm is vanaf woensdag 31 augustus, de start van maar liefst 5 dagen feest in het mooie Gelderse stadje. De inwoners zijn druk in de in de weer met de straatversieringen en de verlichte objecten en natuurlijk de voorbereidingen voor de unieke allegorische optocht.

Door Kyra Broshuis

Oude én nieuwe onderdelen
De organisatie, de altijd actieve Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen, heeft alles in het werk gesteld om een prachtig programma te kunnen presenteren, en met resultaat. De vijf feestdagen zijn gevuld met activiteiten voor jong en oud. Caroline Geverink van de organiserende stichting vertelt over het programma: "Nieuw dit jaar is onder meer een groot springkussen en een bijzonder bellenblaasfeest met Alwino Bubbelino voor de jongste inwoners van Borculo. Alwino Bubbelino wordt ook wel een bellenillusionist genoemd. Zijn spectaculaire creaties gaan via internet de hele wereld over. Ook nieuw is het doorlopende muziekprogramma op zowel de vrijdag als de zaterdag. De bezoekers kunnen, mocht het gaan regenen, op een overdekt terras genieten van alles wat het Septemberfeest te bieden heeft."

Op zaterdagavond treedt de populaire band The Heinoos op. Deze 'high energy & rock 'n roll' muzikanten touren al 16 jaar non-stop door Nederland. Ze stonden onder andere op de Zwarte Cross, Festyland, Oerol en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. The Heinoos spelen rock en pophits uit de jaren zestig tot op geheel eigen (lees: pittige) wijze. Ook dit onderdeel van het Septemberfeest is gratis te bezoeken.

Gratis toegang
Alle activiteiten van dit Borculose volksfeest worden gehouden in of bij de feesttent op het parkeerterrein aan de Veemarkt in hartje stad. De entree is overal gratis met uitzondering van de seniorenmiddag. Op woensdag 1 augustus is de aftrap van het feest met de traditionele viswedstrijd en in de vroege avond het vogelschieten en vogelgooien voor de jeugd. Vanaf 21.00 kuur treden De Vrienden van Borculo Live op. Donderdag start om 13:30 de seniorenfeestmiddag met de populaire Knollentrekkers én de BZN-coryfeeën Jan Keizer en Anny Schilder. De kaarten voor de middag zijn zo goed als uitverkocht. Om 20.00 wordt het septemberfeest officieel geopend met Volharding en hun slagwerkgroep. Zij spelen de show 'Van Slag'. Om 20.30 start dan de lichtroute en is heel Borculo in feeststemming. Daarna zijn er nog maar liefst 3 volle dagen om te genieten van alles wat het Septemberfeest te bieden heeft; en dat is heel erg veel.

Verder op het programma: Woensdag 31 augustus: in de middag de kermis; 18.00 uur: viswedstrijd voor jeugd; 19.00 uur: Marktspelen; 19.00 uur: Vogelschieten en vogelgooien jeugd; 19.00 uur: springkussen en bellenblaasfeest voor de kleintje; 21.00 uur: Vrienden van Borculo Live.

Donderdag 1 september: 13.30 uur: senioren feestmiddag met de Knollentrekkers en Jan Keizen en Anny Schilder; 20.00 uur: Opening Septemberfeest met Volharding en hun slagwerkgroep met de Sjow van Slag; 20.30 uur: Lichtroute, ca. 21.30 uur: vuurwerkshow; 22.00 uur: stratenavond met The Euros; ca. 00.30 uur bekendmaking prijswinnaars lichtroute

Vrijdag 2 september: 9.00 uur: kindermorgen met de Dikdakkers; 13.00 uur: prijsuitreiking lichtroute; 16.00 uur: Spätschoppen met de Disco Kings; 16.30 uur: boegsprietlopen; 19.30 uur: Disco Kings; 20.30 uur: lichtroute; 21.00 uur: feest met Hike en Disco Kings.

Zaterdag 3 september: Reveille door Gerald Waanders; 6.45 uur: viswedstrijd voor volwassenen; 8.00 uur: openhalen schutterspaar 2015; 10.00 uur: vogelschieten volwassenen; 10.15 uur: vogelgooien volwassenen.

Dweilorkerst de Pleardöpkes ; 11.00 uur: De Daltons; 14.30 uur: allegorische optocht; 16.00 uur: De Daltons en de Disco Kings tot 23 uur; 20.30 uur: lichtroute; 23.00 uur: grote finale met de Heinoos.

Zondag 4 september: 14.00 uur: kermis; 20.30 uur: lichtroute.

De optocht. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant