Wel Alzheimer Café in Borculo in september

Algemeen

BORCULO - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is er in de maand september wel een Alzheimer Café in Borculo, en wel op 13 september. De bijeenkomst is in Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Inloop en koffie vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Het thema van deze maand: Inleven in dementie. Is het normale vergeetachtigheid of is er meer aan de hand? Het is vaak lastig om bepaalde signalen te onderscheiden van normale ouderdomsverschijnselen of van klachten die samenhangen met andere gezondheidsproblemen. Achteraf, als de diagnose gesteld is kun je de 'niet pluisgevoelens' wel plaatsen. Belinda Winters trajectbegeleider dementie en Susan Mijnen, gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie & welzijn van Careaz, verzorgen deze avond.
Een Alzheimer Café is een belangrijk trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt of bezighoudt; over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. De toegang is altijd gratis evenals de koffie en de thee. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.


www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek, tel.06-13514411

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant