Er werd geproosd op Anne. Foto: Voortman
Er werd geproosd op Anne. Foto: Voortman

Geproost op Anne van de Bouwhuis

Algemeen

NEEDE/LOCHUIZEN - De Friese stermerrie, Frieda van de Bouwhuis, is afgelopen week bevallen van een hengstveulen. De komst van het veulen, dat Anne van de Bouwhuis heet, werd gevierd aan de Diepenheimseweg 29 in Neede. De buurt zetten een ooievaar neer met een veulen. Uiteraard werd de geboorte gevierd met veel gezelligheid.

"Het is zo fijn en gezellig in de buurt hier", vertelt Hendrik Florijn, eigenaar van moeder en zoon. "Prachtig dat het zo gevierd wordt. Dat is toch wel bijzonder", aldus Hendrik, die wel van een feestje houdt.

Het veulen is ook bijzonder. Het is niet alleen de zoon van een Friese stermerrie, maar de vader van het veulen is reserve kampioen van Nederland. Het veulen is ingeschreven bij het Friese Paarden Stamboek als Anne van de Bouwhuis, vernoemd naar de boerderij waar het dier is geboren. "Van de Bouwhuis is de stalnaam van hier geworden. Veulens die hier geboren worden, krijgen die naam mee.", vertelt Hendrik vol trots.

De buurt vermaakte zich vrijdagavond prima. Niet met beschuiten met muisjes, maar wel met een hapje en drankje. Er werd geproost op Anne van de Bouwhuis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant