De Sportinstuif Ruurlo trok 35 deelnemers uit de regio. Foto: PR.
De Sportinstuif Ruurlo trok 35 deelnemers uit de regio. Foto: PR.

Ruurlose senioren gaan sportieve uitdaging aan

Algemeen

Ruurlo - Ze zwemmen wekelijks in De Brink in Zelhem. Maar Alie Verhey (71) en Marie-José Willems (60) uit Ruurlo gingen woensdagmiddag 24 februari in sporthal ´t Rikkenhage de uitdaging aan om deel te nemen aan de 60 plus Sport- en Beweeginstuif Ruurlo van Sport Federatie Berkelland. En daar had het tweetal absoluut geen spijt van. Mede omdat er een fit test vooraf ging aan de instuif.

Door Jan Hendriksen

De Sportinstuif Ruurlo trok 35 deelnemers uit de regio Ruurlo die allen ook fanatiek deelnamen aan de fit test. De fit testscore die mede ondersteund werd door leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen van het Graafschap College uit Doetinchem was voor een aantal deelnemers een goede aanleiding om in het beweeg adviesgesprek zich eens te verdiepen welke voor hen geschikte sporten er allemaal zijn in Ruurlo. De fitheidstest bestond onder meer uit de beenkracht, schouderlenigheid, lopen en keren, handvaardigheid, knijpkracht, uithoudingsvermogen, de opname van de bloeddruk en de Body Mass Index. Na het gesprek kon men direct kennismaken met een deel van het totale sportaanbod. Te weten: dynamic tennis onder leiding van een aantal leden van Dynamic Tennis Ruurlo, boogschieten met enkele leden van Handboogschietvereniging De Gouden Treffer in schietlokaal ´t Schuttershome dat naast sporthal ´t Rikkenhage is gelegen, dansen met leden van de Achterhookse Folkloredansers en 60+ gym met kaderleden van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging. De deelnemers werden actief betrokken door de aanwezige sporters en konden zo direct ervaren hoe leuk het is om te dansen of te boogschieten. De deelnemende verenigingen en Sport Federatie Berkelland hopen natuurlijk dat de deelnemers lid worden en zo zelf actief aan de slag gaan om hun conditie te verbeteren. De opzet van de instuif slaagde, Maar John Willemsen van Sport Federatie Berkelland had gehoopt vooral mensen te bereiken die niet wekelijks sporten. "En die waren niet in grote getale aanwezig", zo moest hij bekennen. Theo (71) en Joke (61) Hesselink uit Ruurlo namen ook deel aan de instuif. Het tweetal bleek uit de test een bovengemiddelde conditie te hebben. "We fietsen veel maar zijn geen lid van een vereniging", aldus het echtpaar. Theo en Joke kregen van SPF een overzicht mee van verenigingen en instanties die zich in Ruurlo bezighouden met ouderen beweging. En die zijn er in legio.

Op de website www.sportfederatieberkelland.nl staat onder het kopje senioren het sportaanbod met het totale aanbod in Berkelland. De volgende instuif staat dinsdag 26 april in Rekken op het programma. Voor opgave kan men een mail sturen naar john@sportfederatieberkelland.nl of bellen naar SFB tel. 0545 476727. Deelname aan de instuif kost vijf euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant