Speaker Natalie van Workum interviewt een matchmaker. Foto: Rob Weeber.
Speaker Natalie van Workum interviewt een matchmaker. Foto: Rob Weeber.

Beursklimaat Berkelland gestegen

Algemeen

BERKELLAND - Afgelopen vrijdag 5 november werd door de Berkellandse Uitdaging de tweede Beursvloer Berkelland gehouden. Plaats van handeling was de nieuwe huiskamer van het gemeentehuis. In hun openingsspeeches voorafgaand aan de gongslag trokken Rinus Smet, voorzitter van het Platform B.V. Berkelland, en wethouder Han Boer van Economische Zaken de parallel tussen het werk van de Berkellandse Uitdaging en hun eigen uitdagingen. Het Platform B.V. Berkelland staat volgens Rinus Smet voor een sterke samenleving, waar solidariteit, kennisdeling, samenwerking, duurzaamheid, innovatie en netwerken belangrijk zijn.

Door Rob Weeber

Han Boer benadrukte vooral de leefbaarheid van de samenleving met thema's als wonen, werken en recreëren. Daar hoort een bloeiend verenigingsleven bij en burgers die zich moeten kunnen ontplooien. Een leefomgeving dus, waarin de Berkellandse Uitdaging zich helemaal thuis voelt, zij het dat zij zich op een specifiek segment richt, namelijk op inwoners, verenigingen, stichtingen en scholen die een hulpvraag hebben.
Om 16.53 uur sloegen de beide heren op de gong, waarna de beurs kon beginnen. Beursvoorzitter en speaker voor deze gelegenheid was Natalie van Workum, in het dagelijks leven freelance communicatietrainer voor de eerstelijnszorg. Zij informeerde de aanwezigen continue over de stand van zaken en zorgde dat vraag en aanbod elkaar wist te vinden. Centraal in het proces stonden de vier hoekmannen, waar iedereen zijn hulpvraag kwijt kon, ingedeeld naar categorieën als 'mensen en klussen' en 'kennis en dienstverlening'. Hier ook konden de aanbieders van hulp, veelal het lokale bedrijfsleven, terecht om te zien of zij een match konden maken. Iedere geslaagde match werd onder toeziend oog van notaris Kraayenhof uit Borculo zorgvuldig genoteerd en gewaardeerd.

Het thema 'wens' stond erg centraal dit jaar. Voor het eerst mochten ook de scholen uit Berkelland hun eigen leerlingenwensen inleveren. Speciaal hiervoor had Estinea een zogenaamde wensboom gemaakt, waaraan alle wensen hingen. Deze waren zeer divers van aard en liepen uiteen van spelmateriaal tot tweedehands laptops.

Maar er was ook speciale aandacht voor de Stichting Make-A-Wish, de stichting die wensen probeert te vervullen voor kinderen van 3-18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Annie Huiskes van de Stichting Make-A-Wish liet aan de hand van filmbeelden zien wat het werk van de 400 vrijwilligers voor dergelijke kinderen betekent.

Gedurende de beurs werd het digitale decor verzorgd door fotograaf Bastiaan Hopster en social media specialist Madelon Kuijk, ondersteund door leerlingen van het Assink. Alles wat er gebeurde werd direct doorgezet naar het binnenscherm in de huiskamer en naar Twitter en Facebook. Daarnaast hadden het AOC met de groenaankleding, de Stichting Oerdorp Geesteren met hapjes, het Starink College met koffie, thee en petitfours en het MaxX Onderwijs met een presentje bij het weggaan een belangrijk aandeel in het gebeuren.

Om 18.10 uur sloeg de gong voor de tweede keer en gaf notaris Kraayenhof de nieuwe beurskoers weer. De verhandelde, maatschappelijke beurswaarde van alle matches bedroeg € 18.050,00, een stijging van 60% ten opzichte van het voorgaande jaar. Alle gehonoreerde en nog openstaande wensen zijn te zien op www.berkellandseuitgdaging.nl. Via de site kunnen mensen zich ook opgeven als vriend van de Berkellandse Uitdaging. Zo wordt direct bijgedragen aan de eigen leefbare samenleving.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant